Υποθέσεις που σοκάρουν την κυπριακή κοινή γνώμη ενώπιον των ανακριτών – Που βρίσκονται οι υποθέσεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων – Σε τέσσερις κατευθύνσεις οι ανακριτές – Οδηγείται στο Δικαστήριο η καταγγελία τεσσάρων αθλητριών του στίβου σε βάρος προπονητή – Καταχωρείται άμεσα η υπόθεση – Πλησιάζει η ώρα της κατάθεσης από τον γνωστό πολιτικό που καταγγέλθηκε από 32χρονη – «Κλείδωσε» εντός της εβδομάδας το ραντεβού με τους ανακριτές.

Το κυπριακό MeToo διευρύνεται και οι καταγγελίες για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα σε διάφορους χώρους αυξάνονται. Μέχρι στιγμής ενώπιον των ανακριτών που απαρτίζουν το ειδικό κλιμάκιο που συστάθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας βρίσκονται περί τις 15 υποθέσεις, ενώ εκφράζεται βεβαιότητα ότι αριθμός θα αυξηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, αφού η σιωπή σπάει και τα θύματα βρίσκουν το κουράγιο να μιλήσουν για όσα βίωσαν.

Η κυπριακή κοινή γνώμη παρακολουθεί σοκαρισμένη, την ώρα που οι έρευνες των ανακριτών είναι σε εξέλιξη προς τέσσερις κατευθύνσεις.

Αθλητισμός, Πολιτική, Καλλιτεχνικός Χώρος και Εκκλησία.

Όλες οι υποθέσεις διερευνώνται με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα, ενώ με οδηγίες που δόθηκαν από την ηγεσία, λίγα είναι τα μέλη που ασχολούνται και γνωρίζουν για τις συγκεκριμένες υποθέσεις, υπό το φόβο διαρροών που μπορεί να τινάξουν στον αέρα αυτού τους είδους «ευαίσθητες» υποθέσεις.

Από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα τέθηκαν ενώπιον των ανακριτών υποθέσεις που αφορούν υπό διερεύνηση σεξουαλικά αδικήματα σε διάφορους χώρους.

Φάκελοι κάποιων υποθέσεων αναμένεται να προωθηθούν εντός των επόμενων ημερών στη Νομική Υπηρεσία.

-Υπόθεση Άντρης Ελευθερίου

Η Άντρη Ελευθερίου κατήγγειλε ότι υπέστη σεξουαλική παρενόχληση σε δύο περιπτώσεις από τον ίδιο παράγοντα, στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008 και στους αγώνες της Κοινοπολιτείας στην Αυστραλία το 2006. Οι ανακριτές προχώρησαν στο διάστημα που μεσολάβησε σε ενδελεχή διερεύνηση των καταγγελιών της Ελευθερίου με τη λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα από τον χώρο του αθλητισμού. Κατάθεση έδωσε και ο παράγοντας που κατονομάστηκε από την πρωταθλήτρια μας. Ο φάκελος της υπόθεσης δεν έχει ακόμα οδηγηθεί ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας, αφού οι ανακριτές έκριναν ότι έπρεπε να ληφθούν κάποιες επιπλέον καταθέσεις. Αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα.

-Υπόθεση τεσσάρων αθλητριών του στίβου

Οι τέσσερις αθλήτριας, κατήγγειλαν τον ίδιο προπονητή ότι προ ετών, και όταν ήσαν ανήλικες, έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Ο φάκελος της υπόθεσης ολοκληρώθηκε, αποστάληκε χθες στην Νομική Υπηρεσία και ο Γενικός Εισαγγελέας έδωσε οδηγίες για άμεση καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον Δικαστηρίου. Όπως αναφέρουν πληροφορίες της Cyprus Times, η καταχώρηση της υπόθεσης αναμένεται να γίνει τάχιστα, ενδεχομένως Πέμπτη ή Παρασκευή, ενώ ο καταγγελλόμενος προπονητής κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται να συλληφθεί αφού δεν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής και οι ανακριτές βρίσκονται σε επικοινωνία μαζί του.

-Υπόθεση καλαθοσφαιρίστριας

Πρόκειται για υπόθεση που είχε καταγγελθεί και παλαιότερα και συγκεκριμένα το 2015, ωστόσο κρίθηκε ότι τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή. Η καλαθοσφαιρίστρια επανήλθε πρόσφατα με νέα στοιχεία και κατήγγειλε εκ νέου τον πρώην προπονητή της. Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας.

Υπόθεση 32χρονης σε βάρος πολιτικού

Η προσοχή των ανακριτών παραμένει στραμμένη στην κατάθεση 32χρονης γυναίκας, η οποία κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση της από γνωστό πολιτικό το 2014. Μετά τη διαρροή της καταγγελίας της και τη δυσφορία που εκφράστηκε από την καταγγέλλουσα, από την Αστυνομία τηρείται σιγή ιχθύος, για να μην τιναχθεί η υπόθεση στον αέρα. Για την υπόθεση έχει ήδη ληφθεί αριθμός καταθέσεων, ενώ υπολείπεται η κατάθεση από τον ίδιο τον πολιτικό που καταγγέλλεται. Πληροφορίες της Cyprus Times αναφέρουν ότι το ραντεβού με τους ανακριτές «κλείδωσε» εκτός απροόπτου για την Πέμπτη.

-Υπόθεση σε βάρος κληρικού

Ενώπιον των αρχών υπάρχει και καταγγελία σε βάρος ανώτερου κληρικού. Πρόκειται για υπόθεση που πάει πίσω στο 2011 και είχε αρχικά καταγγελθεί δημοσίως στο Σίγμα και στην εκπομπή «Με την Ελίτα».

-Υποθέσεις στον καλλιτεχνικό χώρο

Ενώπιον των ανακριτών υπάρχουν και οι δημόσιες αναφορές προσώπων από τον καλλιτεχνικό χώρο, με τις προσπάθειες να μετουσιωθούν σε καταγγελίες να εντείνονται.

-Υπόθεση σε βάρος γιατρού

Η τελευταία υπόθεση που απασχολεί, αφορά γιατρό στη Λευκωσία, το όνομα του οποίου βρέθηκε αναμειγμένο και στο παρελθόν σε τέτοιου είδους αδικήματα για τα οποία μάλιστα καταδικάστηκε. Οι έρευνες για την καταγγελία από ασθενή εις βάρος του έχουν ολοκληρωθεί και υπόθεση οδηγείται ενώπιον Δικαστηρίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.