Δεν μπορεί να ανοίξει η εστίαση αν δεν ανοίξουν σχολεία και αγορά. Από τον Απρίλιο και μετά», πρόσθεσε και ανέφερε ακόμη ότι όσον αφορά το λιανεμπόριο θα υπάρχει διάρκεια 3 ωρών, ενώ θα είναι απαραίτητο το sms για τη μετακίνηση.

Το ενδεχόμενο να ανοίξουν δραστηριότητες και να λειτουργήσουν υπό προϋποθέσεις, υποστήριξε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία εξήγησε ότι υπάρχουν θετικές εισηγήσεις για να λειτουργήσει το λιανεμπόριο με click away.

«Μπορεί να είναι η τελευταία εβδομάδα με lockdown» είπε η ίδια και πρόσθεσε ότι αναμένεται μείωση των διασωληνωμένων.

«Το άνοιγμα μπορεί να το δούμε και τη Δευτέρα που έρχεται, θα εξαρτηθεί όμως από τους αριθμούς που θα έχουμε αυτή την εβδομάδα. Αν όλα πάνε καλά αυτή την εβδομάδα, μπορεί η επιτροπή να ξεκινήσει να συζητάει μείωση περιορισμών και να εισηγηθεί την απόφασή της» είπε η ίδια στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με το τι θα ανοίξει πρώτο, η κα. Παγώνη είπε ότι «προτεραιότητα θα δοθεί όπως και την προηγούμενη φορά στα δημοτικά και ταυτόχρονα άνοιγμα της αγοράς με click away».

Για την εστίαση τόνισε ότι «η ιστορία αυτή πάει λίγο μακριά. Δεν μπορεί να ανοίξει η εστίαση αν δεν ανοίξουν σχολεία και αγορά. Από τον Απρίλιο και μετά», πρόσθεσε και ανέφερε ακόμη ότι όσον αφορά το λιανεμπόριο θα υπάρχει διάρκεια 3 ωρών, ενώ θα είναι απαραίτητο το sms για τη μετακίνηση.

Το νέο ωράριο των καταστημάτων ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το εγχειρίδιο «Γενικοί Κανόνες Λειτουργίας Επιχειρήσεων σε περιοχές επιδημιολογικής επιτήρησης», το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας, είναι από τις 07:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, η εφαρμογή του νέου πλαισίου λειτουργίας ξεκινά από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, ενώ την Κυριακή 31 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Προσοχή το ωράριο είναι ως τις 8 για Αττική, αλλά για τις άλλες κόκκινες περιοχές είναι ως τις 5.

Όσον αφορά τις περιοχές επαυξημένου κινδύνου, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Αττική, οι καταναλωτές θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με τη μέθοδο «click away», δηλαδή έχοντας καθορίσει ραντεβού και παραλαμβάνοντας τα προϊόντα εκτός των καταστημάτων.

Την ίδια ώρα, για τους κλάδους ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοχαρτοπωλείων, θα εφαρμόζεται η μέθοδος «click inside», με τους καταναλωτές να παραλαμβάνουν τα προϊόντα με ραντεβού εντός του καταστήματος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.