Παράλληλα, όσοι είχαν εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου έλαβαν τα αποτελέσματα εισαγωγής και μέσω γραπτού μηνύματος SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Τα αποτελέσματα για τις ΣΑΕΚ είναι διαθέσιμα μέσω της αντίστοιχης ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου, με τη χρήση του κωδικού υποψηφίου και του προσωπικού κωδικού ασφαλείας που χρησιμοποιήθηκε για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Η φετινή ανακοίνωση των βάσεων πραγματοποιείται νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές, ώστε οι επιτυχόντες και οι οικογένειές τους να έχουν περισσότερο χρόνο για τον προγραμματισμό της μετακίνησης και της εγκατάστασής τους στις πόλεις όπου θα φοιτήσουν.

Στο επίκεντρο η φοιτητική στέγη

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων, η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της φοιτητικής στέγης.

Μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) προχωρούν έργα για τη δημιουργία και ανακαίνιση φοιτητικών εστιών σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη παρεμβάσεις στην Κρήτη, ενώ αντίστοιχα έργα σχεδιάζονται στη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία.

Στόχος του υπουργείου είναι τα επόμενα χρόνια να προστεθούν περισσότερες από 10.000 νέες κλίνες, ενισχύοντας τις δυνατότητες στέγασης των φοιτητών.

Παράλληλα, συνεχίζονται έργα ενεργειακής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού πανεπιστημιακών κτιρίων, με χρηματοδότηση άνω των 220 εκατ. ευρώ.

Προχωρούν τα μη κρατικά πανεπιστήμιαΤην ίδια ώρα, προχωρά και η διαδικασία για τη λειτουργία των μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, έχουν κατατεθεί εννέα αιτήσεις και αναμένεται η ολοκλήρωση της αξιολόγησής τους από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, με περισσότερα από έξι ιδρύματα να εκτιμάται ότι θα λάβουν θετική αξιολόγηση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.