Θλίψη στην Ιερά Σύνοδο και στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα προκάλεσε η ανακοίνωση για τον θάνατο του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιμανδρίτη Γρηγόριου Μουσουρούλη.

Μιλώντας στο OMEGA και στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, μίλησε μετα καλύτερα λόγια για τον Αρχιμανδρίτη, λέγοντας μάλιστα πως είχε κρατήσει για τον εαυτό του τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Παραδέχθηκε μάλιστα πως αν γνώριζε για αυτά τα προβλήματα δεν θα τον έστειλε για λίγες μέρες στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι:

Δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο γιατί δεν ξέραμε και τι είχε.

Μερικά πράγματα δεν μας τα έλεγε ο αείμνηστος. Είχε μερικά προβλήματα αλλά τα άφηνε για τον εαυτό του. Τι τελευταίες ημέρες επιδεινώθηκε η υγεία του και ζήτησε να πάει στο νοσοκομείο.

Ζητήσαμε ιδιαίτερο δωμάτιο αφού ήταν κληρικός. Πριν τρεις μέρες ζήτησα από τη γενική διευθύντρια του υπουργείου να βρει κάποιο εντατικολόγο.

Με ειδοποίησε ότι ο άρρωστος μας δεν πήγαινε καθόλου καλά. Δεν γνώριζα ότι είχε και την καρδία του, τους πνεύμονες και τα νεφρά του. Δεν μας τα έλεγε.

Δυστυχώς φθάσαμε στο ανεπιθύμητο. Χθες μας είπαν πως δεν υπήρχε επιστροφή και ήταν θέμα ωρών και όχι ημερών.

Χάσαμε ένα καλό κληρικό. Ήταν ένας άνθρωπος εργατικός, μορφωμένος. Ήταν θεολόγος και φιλόλογος ς που μας έβγαζε ασπροπρόσωπους.

Μας έκανε και το κήρυγμα κάθε Κυριακή και ήταν θαυμάσιος ομιλητής.

Έτσι χάσαμε ένα κληρικό και επιστήμονα. Ένα πρόσχαρο άνθρωπο που ποτέ δεν βαριόταν τη δουλειά. Τι να κάνουμε δυστυχώς μας έφυγε ξαφνικά.

Παρόλο που είχαμε μία αυστηρότητα όλοι, εντούτοις ο ίδιος ήταν αυστηρός για τον εαυτό αλλά πολύ επιεικής για τους άλλους. Νόμιζε πως θα μας ενοχλούσε εάν μας έλεγε πως ήταν ασθενής.

Εάν ήξερα πως είχε προβλήματα υγείας δεν θα τον άφηνα να πάει στη Λεμεσό για λίγες μέρες κάτι που ίσως να επιδείνωσε την υγεία του περισσότερο. Ίσως ήταν λάθος αλλά δεν το ξέραμε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-4)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.