Στην εκδρομή, που περιλάμβανε προσκύνημα στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα, συμμετείχαν 53 άτομα και ως διοργανωτής φέρεται ιερέας από τη Νάξο.

Εισαγγελική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κρούσματα κορωνοϊού στη Νάξο σχετίζονται με εκδρομή για προσκύνημα στα Κύθηρα.

Το πόρισμα της εισαγγελικής παρέμβασης που βρίσκεται σε εξέλιξη αναμένεται να δείξει αν τα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα στο νησί της Νάξου, προέρχονται από προσκυνηματική εκδρομή πιστών στο νησί των Κυθήρων.

Στην εκδρομή, που περιλάμβανε προσκύνημα στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα, συμμετείχαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, 53 άτομα και ως διοργανωτής φέρεται ιερέας από τη Νάξο.

Οι εκδρομείς φέρονται να ξεκίνησαν από το νησί την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου προς Αθήνα και από εκεί με μια ενδιάμεση στάση στο Σύνταγμα για να συμμετέχουν και άλλοι εκδρομείς, ξεκίνησαν οδικώς και στη συνέχεια με καράβι για Κύθηρα. Στη Νάξο επέστρεψαν το απόγευμα της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου.

Μετά το ταξίδι κάποιοι από τους εκδρομείς παρουσίασαν συμπτώματα και αφού έκαναν τεστ για κορωνοϊό, βγήκαν θετικοί.

Η Μητρόπολη Παροναξίας σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι από την έναρξη της πανδημίας δεν έχει δοθεί καμία άδεια για να πραγματοποιηθεί προσκυνηματική ή άλλου τύπου ομαδική εκδρομή ενορίας ή άλλου εκκλησιαστικού φορέα ή προσώπου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.