Αναφέρει το Φως Φαναρίου:

Συνεχίστηκε προχθες, Πέμπτη 12/10/2017, με τις εργασίες της 2ης ημέρας, το 4ο Διεθνές Συνέδριο του «Πατριαρχικού Δικτύου για την Ποιμαντική Διακονία στον χώρο της Υγείας», με θέμα:«”Αναθερμαίνοντας την Ελπίδα”. Ανακαλύπτοντας την ελπίδα στις δυσχέρειες της ζωής».

Στις πρωινές εργασίες, πρώτος εισηγητής ήταν ο πρωτοπρ. Γεώργιος Παρσένιος, αναπληρωτής καθηγητής Ερμηνείας της Καινής Διαθήκης στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον των ΗΠΑ, με θέμα: «”Η γαρ δύναμίς μου εν ασθενεία τελειούται”».

Ακολούθησε η εισήγηση του αρχιμ. Χρυσοστόμου Τύμπα, διδάκτορα ψυχαναλυτικών σπουδών. Θέμα της εισήγησής του ήταν: «Όταν ο Θεός σιωπά». Ο πρωτοπρ. Σταύρος Κοφινάς, συντονιστής του Δικτύου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στον χώρο της Υγείας, εξέτασε στη δική του εισήγηση το θέμα «Μοναξιά στη ζωή και την αρρώστια», ενώ ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας ανέπτυξε το θέμα: «Παρατεταμένη νοσηλεία».

Ακολούθησε η συγκρότηση Ομάδων Εργασίας, στις οποίες οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν εμπειρίες με βάση τη θεματολογία του Συνεδρίου. Στην απογευματινή συνεδρία η πρώτη εισήγηση ήταν του πρωτοπρ. Βασιλείου Θερμού, επίκουρου καθηγητή Ποιμαντικής στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών και παιδοψυχιάτρου, ο οποίος ασχολήθηκε με το θέμα: «Από το σκοτάδι στο φως – Η ελπίδα στην ψυχική διαταραχή».

Ακολούθησε η ανάπτυξη του πολύ ενδιαφέροντος θέματος «Υπάρχει ελπίδα για τους νέους;» από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δαρδανελλίων κ. Νικήτα και την κ. Κατερίνα Πεκρίδου, υπεύθυνη του Γραφείου Διαλόγου του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.