Οικουμενικό Πατριαρχείο: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέπτεται από το πρωί της Παρασκευής 16 Ιουνίου 2017 ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ύστερα από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου προκειμένου να συμμετάσχει στο ετήσιο προσκύνημα στην Καππαδοκία.

Αναλυτικότερα, όπως μας ενημερώνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο:

«Την πρωΐαν της Παρασκευής, 16ης Ιουνίου, αφίχθη εις την Πόλιν η Α. Θ. Μακαριότης ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλος Γ’, συνοδευόμενος υπό του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου και του Ιερολ. Αρχιδιακόνου κ. Μάρκου, κατόπιν αδελφικής προσκλήσεως της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου προς συμμετοχήν αυτού εις το ετήσιον προσκύνημα εις Καππαδοκίαν.

Τον Μακαριώτατον υπεδέχθη εν τω αεροδρομίω ο Σεβ. Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος, ομού μετά του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Ανθηδώνος κ. Νεκταρίου, Επιτρόπου του Παναγίου Τάφου εν τη Πόλει.

Ο υψηλός επισκέπτης την μεσημβρίαν προσήλθεν εις τα Πατριαρχεία, ένθα τον υπεδέχθησαν οι Κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής και οι λαικοί υπάλληλοι ηγουμένου του Πρωτοσυγκελλεύοντος Σεβ. Μητροπολίτου Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου. Μετά την συνάντησιν των δύο Προκαθημένων παρετέθη γεύμα εν τη Πατριαρχική Τραπέζη προς τιμήν της Α. Μακαριότητος».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.