Όπως αναφέρει ο Αργολικός Παλμός:

Τον Ιστορικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος , προκειμένου να επιθεωρήσει τα έργα συντήρησης και αναστήλωσης του Ναού. Τον Μητροπολίτη υποδέχθηκε ο εφημέριος του Μητροπολιτικού ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος κι από κοινού ξεναγήθηκαν, από τον υπεύθυνο του έργου, Γεώργιο Λαπαθιώτη στους χώρους του ιστορικού ναού .

Ο Μητροπολίτης με ικανοποίηση διαπίστωσε την πρόοδο των εργασιών και την σταδιακή αποκατάσταση του κτηρίου . Ο ναός με την πάροδο του χρόνου είχε υποστεί μεγάλη φθορά κυρίως στο εσωτερικό του.

Στο ναό αυτό είχε σκοτωθεί ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος Ιωάννης Καποδίστριας. Καθημερινά εκατοντάδες Ελλήνων και ξένων τουριστών επισκέπτεται το ναό και ήταν άσχημη η εικόνα που έβλεπαν από τη φθορά του ναού. Τα έργα του ναού γίνονται εξολοκλήρου με οικονομική δαπάνη του δήμου Ναυπλιεών και με την επίβλεψη της εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδος.

Ο Μητροπολίτης επισκέφτηκε και τον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου ,ο οποίος κι αυτός χρήζει άμεσης συντήρησης ,καθώς και το Ενετικό κτήριο ,το οποίο βρίσκεται δίπλα στον Άγιο Γεώργιο κι είδε από κοντά τις εργασίες που έχουν γίνει για να στηριχθεί εσωτερικά και εξωτερικά το κτήριο ,ώστε να μην πέσει. Ο Μητροπολίτης μαζί με τον Ιερέα π. Ελευθέριο Μίχο επισκέφτηκαν και το παλιό κτήριο της οικίας που έμεναν παλιά οι Ιερείς του Μητροπολιτικού ναού κι είδαν από κοντά την αποκατάσταση και συντήρηση του κτηρίου που τώρα εποικίστηκε από το ναό και λειτουργεί ως πανσιόν με ονομασία Δάφνι.

Ο Μητροπολίτης στο τέλος της πολύωρης επίσκεψης στους ναούς και τα κτήρια του Μητροπολιτικού ναού ,ευχαρίστησε τον π. Ελευθέριο Μίχο και τον συνεχάρη για την εξαιρετική του προσπάθεια και προσωπική του εργασία για να φέρει εις πέρας τόσα πολλά έργα.

Ναύπλιο: Σε καλή πορεία τα έργα συντήρησης του Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα Ναύπλιο: Σε καλή πορεία τα έργα συντήρησης του Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα Ναύπλιο: Σε καλή πορεία τα έργα συντήρησης του Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα Ναύπλιο: Σε καλή πορεία τα έργα συντήρησης του Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα Ναύπλιο: Σε καλή πορεία τα έργα συντήρησης του Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.