Ειδήσεις από την Μητρόπολη Βελγίου (20 Φεβρουαρίου 2024).

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Γεώργιος Κώτσηρας στον Μητροπολίτη Βελγίου

Τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Γεώργιο Κώτσηρα δέχθηκε το πρωί της 20ης Φεβρουαρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, στο Ορθόδοξο Κέντρο Ambiorix στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ θερμό κλίμα, ενώ συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, τις δράσεις και πρωτοβουλίες της Μητροπόλεως Βελγίου και θέματα συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής πολιτείας και της τοπικής Εκκλησία για το καλό των εν Βελγίω Αποδήμων Ελλήνων.

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την επίσκεψη και του ανέφερε διάφορα θέματα που απασχολούν την Ιερά Μητρόπολη.

Ο κ. Κώτσηρας εξήρε το πολυσχιδές ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη Βελγίου, και τόνισε τον αδιαμφισβήτητο ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των κατά τόπους Μητροπόλεών του στην διατήρηση και καλλιέργεια των σχέσεων της ελληνικής Διασποράς με την μητέρα πατρίδα.

Ο Ευρωβουλευτής Κυμπουρόπουλος στον Μητροπολίτη Βελγίου
Τον Ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο δέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, το πρωί της 14ης Φεβρουαρίου 2024, στο «Ορθόδοξο Κέντρο Ambiorix», στο κέντρο των Βρυξελλών.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ θερμό κλίμα και η συζήτηση διακυμάνθηκε γύρω από την παρουσία των Ομογενών και όλων των Ορθοδόξων στο Βέλγιο και τις δραστηριότητες της Μητροπόλεως στο κέντρο της Ευρώπης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.