Με αφορμή τις εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος το απόγευμα της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου 2022 στις 18.00, θα υποδεχθεί μαζί με τον ιερό κλήρο τα ιερά λείψανα, τα οποία θα μεταφερθούν από τις Ιερές Μονές Αγίας Λαύρας και Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, προς ευλογία και προσκύνηση.

Από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας θα μεταφερθεί η κάρα του Οσίου Αλεξίου και από την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών η κάρα του Οσίου Λεοντίου.

Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των ιερών πνευματικών θησαυρισμάτων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, έως τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες, σύμφωνα με το συνημμένο Πρόγραμμα του Ιερού Ναού, με σκοπό η παντοδύναμη Χάρις του Θεού, η οποία μετα­φέρεται μυστικώς μέσω αυτών, να ενισχύσει τον πνευματικό μας αγώνα και με αδιάλειπτη προσευχή, μετάνοια και ειλικρινή εξομολόγηση να προετοιμαστούμε κατάλληλα ώστε να υποδεχθούμε τον σαρκωθέντα Κύριο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.