Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Τρύφωνος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας εκκλησιάστηκε κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης.

Πρόκειται για τον τόπο στον οποίο εδώ και έναν αιώνα τιμάται ο Άγιος από τους λαχανοκαλλιεργητές που ζούσαν και ζουν στην περιοχή των λαχανόκηπων, στα όρια των Δήμων Θεσσαλονίκης και Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου και στο πώς το όνομα του συνδέθηκε με τους αγρότες και τους ανθρώπους που ασχολούνται με τη γη, καθώς τιμάται ως προστάτης τους.

Επίσης τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού για τον νέο μήνα, ανέγνωσε τις ειδικές ευχές του Αγίου Τρύφωνος «υπέρ ευφορίας των καρπών της γης», τέλεσε μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους λαχανοκαλλιεργητές, αρτοκλασία για το σύλλογο λαχανοκαλλιεργητών «Ο Άγιος Τρύφων» και ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου και την Αγιοβασιλόπιτα για το νέο έτος.

Εκκλησιάστηκαν ο η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κυρία Γερακίνα Μπισμπινά, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου, εκπρόσωποι των αρχών και φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.