Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε και φέτος, το βράδυ του Σαββάτου 4 Μαΐου 2024, η μεγάλη εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου.

Πλήθος πιστών προσήλθε για να συμμετάσχει στην χαρά της Αναστάσεως και για να λάβουν το αναστάσιμο φως από τον Σεβασμιώτατο κατά την τελετή της Αναστάσεως.

Εν συνεχεία τελέστηκε ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Το Πασχάλιο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου αναγνώσθηκε κατά τον Όρθρο της Αναστάσεως, ενώ η Πατριαρχική Απόδειξις επί τω Αγίω Πάσχα, κατά την τάξη, μετά το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της Εορτής.

Εκκλησιάστηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ. Βασίλειος Ζαρμπάλης, ο επίτιμος Πρέσβυς της Ελλάδος εν Βελγίω κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος, αντιπροσωπεία Ελλήνων αξιωματικών από το ΝΑΤΟ, εκπρόσωποι ελληνικών συλλόγων και πλήθος πιστών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Γενικό Πρόξενο και τον επίτιμο Πρέσβυ για την παρουσία τους στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία και απευθυνόμενος προς τους πιστούς ευχήθηκε το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου, να νοηματοδοτεί τη ζωή όλων και να χαρίζει ειρήνη και χαρά σε όλη την ανθρωπότητα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας και ο περί αυτόν Ιερός Κλήρος απευθύνουν τον πασχάλιο χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη» και εύχονται το ανέσπερο φως της Αναστάσεως, να φωτίζει τα σκοτάδια των ανθρώπων και να εμπνέει την ελπίδα για την αιώνια ζωή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.