Η Αγία Παρασκευή μια από τις τρεις εκκλησίες που βρίσκονται στο Ρογδιανό Φαράγγι σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021.

Ο δίκλιτος ναός της Αγίας Παρασκευής και Αγίου Αντωνίου με σημαντικές αγιογραφίες που βρίσκεται στο πραγματικά υπέροχο Ρογδιανό Φαράγγι.

Αν και σε απόσταση αναπνοής από την πόλη, ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν περπατήσει το Ρογδιανό Φαράγγι Μπαίνοντας από την έξοδο του φαραγγιού, ανάποδα στη ροή του ρέματος, στο πρώτο κομμάτι του φτάνει χωματόδρομος μέχρι το σημείο που υπήρχε το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Φαραγγίτη. Εκεί βλέπουμε το ναό της Αγίας Μαρίνας ο οποίος υπήρξε το νεκροταφείο της μονής και λίγα μέτρα πιο πάνω ο δίκλιτος ναός της Αγίας Παρασκευής και Αγίου Αντωνίου με σημαντικές αγιογραφίες, ο οποίος υπήρξε το καθολικό της μονής που ήταν τότε αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Ανηφορίζοντας λίγα μέτρα μέσα στο φαράγγι συναντάμε το εικονοστάσι του Αγίου Γεωργίου, ενώ στην πάνω είσοδο του φαραγγιού, που χρειάζεται περίπου 1:30 ώρα περπάτημα, βρίσκεται το εκκλησάκι του Χριστού.

Υπάρχουν πολλά δέντρα κατά μήκος της πορείας και όσο πιο βαθειά εισχωρούμε, τόσο το φαράγγι γίνεται και πιο πράσινο, ενώ η έκπληξη που κρύβει είναι το ίδιο το ρέμα του που, ενώ στην αρχή που είναι τα εκκλησάκια είναι ξερό, μετά από ένα τέταρτο περπατήματος, η κοίτη αρχίζει να έχει ροή νερού.

Στο πιο όμορφο σημείο της πορείας αγριεύει λίγο η κοίτη του και δημιουργεί 3 καταρράκτες μοναδικής ομορφιάς που έχουν νερό μετά από αρκετές βροχές, ενώ σε όλο το κομμάτι των καταρρακτών ο ασβεστόλιθος του φαραγγιού έχει ένα ιδιαίτερο ροζ χρώμα μοναδικό σε όλη την Κρήτη που κάνει το μέρος ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.