ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Ανεξέλεγκτη σε δύο μεγάλα μέτωπα συνεχίζει να καίει η φωτιά στη Σιθωνία, παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό πυροσβεστικών δυνάμεων απ΄ όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, έγινε διάσωση πέντε ατόμων από την περιοχή της Αχλάδας, όπου υπάρχουν εξοχικές κατοικίες.

Επειδή η φωτιά πλησίασε στα σπίτια, οι πέντε άνθρωποι μεταφέρθηκαν με σκάφος στο λιμάνι της Σάρτης. Στην Αχλάδα επιχείρησε ελικόπτερο για να σωθούν τα σπίτια.

Πριν λίγο ενημέρωσε η Αστυνομία τους κατοίκους να είναι έτοιμοι μήπως χρειαστεί τις επόμενες ώρες να εκκενώσουν το χωριό.
Στην περιοχή έφτασε αργά το μεσημέρι και ο υπαρχηγός επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Κωνσταντίνος Γιόβας.

Στην περιοχή βρίσκονται 148 πυροσβέστες με 59 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα. Στις 6 το απόγευμα τα καναντέρ αποχώρησαν και έχει μείνει μόνο ένα ελικόπτερο.

Επειδή η νύχτα θα είναι μακρά ενισχύονται τώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις από όλους τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, ενώ στην περιοχή έχουν έρθει 3 ερπυστριοφόρα του στρατού και στρατιώτες για να συμβάλουν στην κατάσβεση.

Φωτιά Τώρα: Έκκληση από Δήμο Σιθωνίας

Ο Δήμος Σιθωνίας με έγγραφό του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε να κηρυχθούν οι Κοινότητες Σάρτης και Συκιάς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφορά στην αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών της πυρκαγιάς στην πληγείσα περιοχή.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 1 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.