Άγιος Δημήτριος: Ο , από τους ενδοξότερους και δημοφιλέστερους Αγίους της Ορθοδοξίας, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 280 μ.Χ., κατά τους χρόνους που βασίλευε ο μεγάλος διώκτης του Χριστιανισμού, ο Διοκλητιανός. Χιλιάδες πιστών αυτή την ώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς. Αποκλειστικές εικόνες.

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της πανηγύρεως του Αγίου Δημητρίου τελείται αυτή την ώρα στον Ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου Γεωργίου παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισιάς Κυρίλλου, ιεραρχών, μελών του κλήρου και χιλιάδων πιστών.

Η είσοδος των πιστών στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς μετ’ ασπασμού της εικόνας του Αγίου Δημητρίου.

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς είσοδος

Εσπερινός Δημητρίου Κηφισιάς Άγιος Δημήτριος

Αυξάνεται η προσέλευση των πιστών.
Άγιος Δημήτριος

Ακολουθούν εικόνες από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς κατά τον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό της πανηγύρεως του Αγίου Δημητρίου.

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς Άγιος Δημήτριος

Εσπερινός Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς Άγιος Δημήτριος

Εσπερινός Κηφισιάς Άγιος Δημήτριος

Εσπερινός Άγιος Δημήτριος

Άγιος Δημήτριος

Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς Άγιος Δημήτριος

Εσπερινός Κηφισιάς Άγιος Δημήτριος 2018

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Άγιος Δημήτριος

Άγιος Δημήτριος Βιογραφία

Γόνος αριστοκρατικής οικογένειας, σε νεαρή ηλικία κατατάχθηκε στο ρωμαϊκό στρατό και έφτασε μέχρι το βαθμό του χιλιάρχου, δηλαδή συνταγματάρχης, σε ηλικία 22 μόλις ετών. Ήταν από τη φύση του φιλομαθής, ερευνητικός άνθρωπος που έψαχνε το υψηλό και αληθινό, το οποίο βρήκε στη χριστιανική πίστη, στην Ορθοδοξία.

Έγινε διαπρύσιος κήρυκας του Ευαγγελίου σχηματίζοντας ένα κύκλο νεαρών μαθητών, τους οποίους δίδασκε την Αγία Γραφή (Παλαιά και Καινή Διαθήκη), στις υπόγειες κατακόμβες πλησίον των δημοσίων λουτρών της πόλεως. Κατά τη διάρκεια μιας από αυτές τις συναθροίσεις (303 μ.Χ.), συνέλαβαν τον «μακαριότατο Δημήτριο εκ γένους των περιδόξων» οι στρατιώτες του Γαλέριου, με την κατηγορία ότι συμμετέχει ενεργά στις χριστιανικές συγκεντρώσεις και τον οδήγησαν ενώπιον του αυτοκράτορος Μαξιμιανού, ο οποίος παρεπιδημούσε στη Θεσσαλονίκη.

Όταν ο Άγιος Δημήτριος πλησίασε τον αυτοκράτορα, αυτός του ζήτησε να απαρνηθεί την πίστη του. Ο θαρραλέος μάρτυρας και ακλόνητος τη πίστη ομολόγησε «Τω Χριστώ μου πιστεύω μόνον». Εξοργισμένος ο λυσσαλέος και μανιώδης Μαξιμιανός από τη στάση του μάρτυρος, διέταξε τη φυλάκισή του.

26 Οκτωβρίου η Ορθοδοξία τιμά τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου. Διαβάστε επίσης για την εικόνα, την ιστορία, τα έθιμα και τις παραδόσεις της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας 26 Οκτωβρίου.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.