Mία συνταγή και η εκτέλεσή της για την παραδοσιακή φανουρόπιτα.

Φανουρόπιτα: συνταγή με 11 υλικά

Υλικά

4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι baking powder
1 κουταλάκι κανέλλα
1/2 κ.γ. all spice
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
1,5 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1,5 φλυτζάνι τσαγιού πορτοκαλάδα
1/2 κ.γ. σοδα
ξύσμα λεμονιού-πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθή
1 φλιτζάνι χοντρά κομμένα καρύδια
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη και την πορτοκαλάδα στο μίξερι ή το χέρι.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, την σόδα, την κανελλα, το all spice και το ξύσμα.
Προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού λίγο λίγο στο μίγμα του λαδιού.
Στο τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες και τα καρύδια
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί νούμερο 32 και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45΄ λεπτά
Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη.
TIP: Τo all spice είναι ένα μπαχαρικό εξαιρετικά αρωματικό το οποίο ταιριάζει πολύ στην φανουρόπιτα αλλά μπορεί ν΄αντικατασταθεί με συνδυασμό γαρύφαλλο-μοσχοκάρυδο. Για να ισορροπήσετε τον αριθμό των υλικών (επειδή ανεβαίνει), μπορείτε να προσθέσετε και σουσάμι.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.