ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Ο βίος, το σπουδαίο μοναστήρι, το χάρισμα της προοράσεως, το Απολυτίκιο και το Μεγαλυνάριο του Οσίου Συμεών του Θαυμαστορείτου, από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.

Ο Όσιος Συμεών ο Θαυμαστορείτης.

Εορτολόγιο: 24 Μαΐου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου Συμεών του Θαυμαστορείτη.

Ο βίος, το σπουδαίο μοναστήρι, το χάρισμα της προοράσεως, το Απολυτίκιο και το Μεγαλυνάριο του Οσίου Συμεών του Θαυμαστορείτου, από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.

Γιορτή σήμερα: Όσιος Συμεών ο Θαυμαστορείτης.

Ήχος α’. Τοῦ λίθου σφαγισθέντος

Τῆς ἐρήμου πολίτης καὶ ἐν σώματι ἄγγελος, καὶ θαυματουργὸς ἀνεδείχθης, θεοφόρε Πατὴρ ἡμῶν Συμεών· νηστείᾳ ἀγρυπνίᾳ προσευχῇ, οὐράνια χαρίσματα λαβών, θεραπεύεις τοὺς νοσοῦντας, καὶ τὰς ψυχὰς τῶν πίστει προστρεχόντων σοι. Δόξα τῷ δεδωκότι σοι ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ πᾶσιν ἰάματα.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

4:37 Μεγαλυνάριον Οσίου Κυριακού
Ὄρος κατοικήσας τὸ Θαυμαστόν, τὸν ἐξ αἰωνίων, ἀπαυγάζοντα θαυμαστῶς, ὀρέων Δεσπότην, δόξασας θείοις πόνοις, λαμπρῶς ἐθαυμαστώθης, Συμεὼν Ὅσιε.

Θαυμαστόν Όρος, Μονή Αγίου Συμεών του Θαυμαστορείτη

Με κέντρο σύνθεσης το στύλο του αγίου Συμεών του Θαυμαστορείτη, ο οποίος είχε ανεγερθεί πάνω σε ένα λόφο ανάμεσα στην Αντιόχεια και τη Σελεύκεια, γνωστό ως Θαυμαστόν Όρος, με υψόμετρο 479 μ., δεξιά της όχθης του Ορόντη, περίπου 18 χλμ. δυτικά της Αντιόχειας, οικοδομήθηκε το μοναστήρι του Αγίου Συμεών.

Είναι εν μέρει λαξευμένο στο βράχο και εγκλείεται μέσα σε έναν ορθογώνιο περίβολο, ο οποίος περικλείεται από αχανές περιτείχισμα.

Προσευχή στον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο

Το νέο συγκρότημα ακολούθησε ως πρότυπο το φημισμένο μεγάλο συγκρότημα του αγίου Συμεών Στυλίτη στο Καλάτ-Σιμάν. Οι χώροι του οργανώνονται γύρω από ένα κεντρικό οκτάγωνο, το οποίο περιλαμβάνει το στύλο άσκησης του αγίου.

Το μοναστήρι με βεβαιότητα λειτούργησε τον 6ο αιώνα μ.Χ., καθώς και ανάμεσα στον 11ο και στο 13ο αιώνα μ.Χ. Σήμερα σώζονται ακόμα τα ερείπιά του και αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα μοναστικά συγκροτήματα της βόρειας Συρίας.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-7)
 1. Παναγιώτα 3 χρόνια πριν

  Υπέρ υγείας:Παντελεήμων.Σας παρακαλώ πείτε μια προσευχή για τον πατέρα μου που είναι άρρωστος και υποφέρει.ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΆκυρο
 2. Αθανάσιος 3 χρόνια πριν

  Έχω δύο εγγονάκια την Ιωάννα έξι ετών και τον Αθανάσιο τριών ετών έχουν δύο έτη πού έφυγαν στην Σουηδία η Ιωάννα μου γεννήθηκε κωφή και ακούει με κοχλιακο εμφυτευμα μου λείπουν πολύ σας παρακαλώ δεηθητε στον Κύριο να φανερώσει στην καρδιά τους την αγάπη του και να τα προστατεύει

  ΑπάντησηΆκυρο
 3. Αθανάσιος 3 χρόνια πριν

  ΕΧω δύο εγγονάκια την Ιωάννα έξι ετών και τον Αθανάσιο τριών ετών η Ιωάννα μου γεννήθηκε κωφή και ακούει με κόκκινο εμφυτευμα εδώ και δύο χρόνια έφυγαν στη Σουηδία. μου λείπουν πολύ σας παρακαλώ πολύ δεηθητε στον κύριο να φανερώσει την αγάπη του στην καρδιά τους και να τα προστατεύει σας ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΆκυρο
 4. Κωνσταντία 3 χρόνια πριν

  Προσπάθεια τεκνοποίησης. Η Θεία Πρόνοια είναι η μόνη μας ελπίδα Παρακαλώ εάν μπορείτε να διαβάσετε και για εμένα μία ευχή. Κωνσταντία

  ΑπάντησηΆκυρο
 5. Χρήστος 3 χρόνια πριν

  Υπέρ υγείας Κωνσταντίνος Μαρία βασιλική Νίκη Δημήτρης Χρήστος Χρυσοβαλαντω Μαρία Ξάνθη Βασίλης Παυλίνα Κωνσταντίνος θωμάς Κωνσταντίνος Νίκος Γιώργος Ευμορφια Γιώργος Αγγελική Χρήστος Κωνσταντίνος Παντελεήμων ειρήνη Αθανάσιος Αποστόλης Ανδρέας Δημήτρης και υπέρ Αναπαύσεως Δημήτρης Κατερίνα Κωνσταντίνος Δήμητρα Χαρίκλεια Σωτήρης Σεραφείμ Βασιλική Γιάννης Κίμων Γιάννης Κωνσταντίνος Σπύρος Αφροδίτη Δημήτρης θωμάς Μαρία….

  ΑπάντησηΆκυρο
 6. θανασης 3 χρόνια πριν

  ΕΧΩ ΜΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΑΓΡΥΠΝΟ ΚΩΜΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ!!!

  ΑπάντησηΆκυρο
 7. θανασης 3 χρόνια πριν

  ΕΧΩ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΑΓΡΥΠΝΟ ΚΩΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΙΚΡΟ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ !!!ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑΥΜΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ!! ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!

  ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.