Οικουμενικό Πατριαρχείο-Ειδήσεις

Τον νέο Μητροπολίτη Σύμης Χρυσόστομο χειροτόνησε σήμερα ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Patriarchal Divine liturgy and ordination of the new Metropolitan of Symi Chrysostom in the Patriarchal Church of St.George at the Phanar

Posted by Ecumenical Patriarchate on Samstag, 10. Februar 2018

Φανάρι: Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σύμης Φανάρι: Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σύμης Φανάρι: Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σύμης Φανάρι: Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σύμης Φανάρι: Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σύμης Φανάρι: Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σύμης Φανάρι: Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σύμης Φανάρι: Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σύμης Φανάρι: Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σύμης

Ο νέος μητροπολίτης Χρυσόστομος, του Δημοσθένη και της Ελένης , γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου του 1967,από μια μεσοαστική οικογένεια και ήταν το τρίτο παιδί της οικογένειας .

Τα πρώτα του γράμματα τα διδάχθηκε στο νηπιαγωγείο και στο ΄Δ δημοτικό σχολείο της πόλης μας. Αποφάσισε πολύ νωρίς να ακολουθήσει την εκκλησιαστική παιδεία και τελειώνοντας την 3η γυμνασίου, αναχώρησε για το Άγιο Όρος το 1981, σε ηλικία 14 ετών , όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο λύκειο στην Αθωνιάδα σχολή.

Μετά τον θάνατο της μητέρας του το 1984, παρέμεινε στο Άγιο όρος στην μονή Σταυρονικήτα , όπου και εκάρη μοναχός. Εν συνεχεία έγινε ιερεύς στην ιερά μονή Ιβήρων.

Απροσδόκητο οικογενειακό γεγονός τον ξαναφέρνει στην γενέτειρα του την Κω το 1997 , κοντά στον μακαριστό μητροπολίτη Αιμιλιανό. Με πρωτοβουλία του διορίσθηκε εφημέριος στον ιερό ναό του αγίου Παύλου στον Λινοπότι, οπότε και ανέλαβε το βαρύ φορτίο της ανακαίνισης του ναού, ο οποίος ήταν σχεδόν ετοιμόρροπος, με τη συνδρομή και την αμέριστη συμπαράσταση των πολιτών και της αδελφότητος Λινοποτίου .

Παρέδωσε στον αγαπητό του μητροπολίτη Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ, το έργο του ναού που όλοι θαυμάζουν . Εντωμεταξύ στο διάστημα αυτό, συνέχισε τις σπουδές του και απέκτησε το πτυχίο του της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

https://www.ekklisiaonline.gr/nea/apo-karpathou-amvrosio-enthronisi-tou-neou-mitropoliti-symis-chrysostomou-pitsi/

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.