Η Ενορία του Αγίου Γεωργίου Πύργου Κισάμου της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, όπως κάθε έτος, διοργάνωσε και εφέτος εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα προσευχής για την Προστασία του Περιβάλλοντος, στον αύλειο χώρο του ναού, το εσπέρας της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου 2019.

Η έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε με την τέλεση Αγιασμού και την ανάγνωση του Πατριαρχικού Μηνύματος επί τη Ημέρα Προσευχής υπέρ της Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος.

Χαιρετισμό εκ μέρους της ΟΑΚ, απηύθυνε ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής αυτής, ο οποίος αφού έκανε εκτενή αναφορά στις περιβαλλοντικές δράσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που καλλιεργούν την οικολογική συνείδηση των πιστών, τόνισε χαρακτηριστικά, «Περνάμε πλέον από τη θεωρία στην πράξη, καθώς η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης προσέφερε στην Ενορία Αγίου Γεωργίου (Πύργος Κισάμου) δύο φωτοβολταϊκά, ως μία μικρή, αλλά έμπρακτη απάντηση στο αίτημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας».

Τα 600 Watt των φωτοβολταϊκών που εγκαταστάθηκαν θα παράγουν σε ετήσια βάση περίπου: 880kWh δηλαδή 40 λάμπες Led των 10 Watt και θα εξοικονομούν 480 kg CO2 (Διοξείδιο του Άνθρακα), τα οποία αντιστοιχούν σε ένα αυτοκίνητο πόλις που διανύει 4000 χιλιόμετρα. Αυτό δεν σημαίνει μόνο τη συνειδητοποίηση του οικολογικού προβλήματος, αλλά και την ευαισθητοποίηση όλων των πιστών σε θέματα καλής χρήσης και του «λιτού βίου» στην καθημερινότητά μας.

Κεντρικός Ομιλητής ήταν ο κ. Μανώλης Λέκκας, Μετεωρολόγος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ο ρόλος της Κλιματικής Αλλαγής στην πορεία εξέλιξης, αλλά και στο μέλλον του Πλανήτη μας», κάνοντας μία ιστορική αναδρομή στην πορεία της εξέλιξης της Γης και του ανθρώπου, καθώς και στον ρόλο των καιρικών φαινομένων στην ανάπτυξη και προστασία της ζωής στον πλανήτη.
Ευχαριστίες προς τον κ. Αντώνιο Πατελάκη και τον κ. Κώστα Λούπη για τη δωρεάν εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.