ΦΑΛΑΦΕΛ: Οι έθνικ ρεβυθοκεφτέδες που σερβίρονται με φρέσκα σαλατικά και αραβική πίτα. Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ.

Για να φτιάξουμε την αυθεντική συνταγή φαλάφελ στο φούρνο, μουλιάζουμε τα ρεβύθια από την προηγούμενη ήμερα σε μπόλικο νερό να φουσκώσουν.

Την επόμενη τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Τα βάζουμε σε μπολ.

Πολτοποιούμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, τη σόδα, το αλεύρι και τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.

Τα προσθέτουμε στα πολτοποιημένα ρεβύθια, προσθέτουμε και το βαλσαμικό ξίδι με μέλι και ανακατεύουμε με κουτάλι το μίγμα.

Με το κουτάλι παίρνουμε κουταλιές μίγμα. Τους δίνουμε σχήμα μεγάλου πλακέ κεφτέ. Τα βάζουμε σε λαδωμένο αντικολητικό ταψί και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε τους ρεβυθοκεφτέδες σε καλά προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς C για 15 λεπτά, τους αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά περίπου επιπλέον μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε τα φαλάφελ με αραβικές πίτες, λαχανικά, γιαούρτι, ή σάλτσα ντομάτας.

250 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο

1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. πάπρικα καυτερή
2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι
αλάτι
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
3-4 κ.σ. αλεύρι

Για το σερβίρισμα
αραβικές πίτες μικρές
καρδιές μαρουλιού
ντομάτα

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.