ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ και ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ. Εσπερινός και Μεγάλη Παράκληση της Παναγίας - Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 - Ώρα 19.30 - Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού. Ιερουργός Δημήτριος Λουπασάκης.

Εκκλησία Live – Εσπερινός και Μεγάλη Παράκληση Παναγίας Ζωντανά. Νυχτερινή Θεία Λειτουργία – Εσπερινός – Η Μεγάλη Παράκληση στην Παναγία.

Εις ανάμνηση θαύματος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ: Εσπερινός και η Μεγάλη Παράκληση στην Παναγία – Ιερός Ναός Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού – Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 19.30.

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας του Εσπερινού 8 Αυγούστου 2021 με τον Εσπερινό και τον Μεγάλο Παρακλητικό Κανόνα στην Παναγία Θεοτόκο, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

Ιερείς: π. Δημήτριος Λουπασάκης

Οι αρχαιότεροι και οι πλέον συνήθεις από τους Παρακλητικούς Κανόνες είναι οι δύο Κανόνες που απευθύνονται στην Θεοτόκο. Οι δύο αυτοί κανόνες ονομάζονται σήμερα ο Μικρός και ο Μεγάλος Παρακλητικός. Και οι δύο παρακλητικοί κανόνες έχουν ίσο αριθμό τροπαρίων, 32 τροπάρια ο καθένας. Τέσσερα σε κάθε ωδή, του μεγάλου όμως κανόνα τα τροπάρια και οι ειρμοί, από τους οποίους εξαρτώνται τα τροπάρια, είναι φανερά εκτενέστερα.

Ώρα έναρξης: 19.30
ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ και ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ. Εσπερινός και Μεγάλη Παράκληση της Παναγίας – Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 – Ώρα 19.30 – Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού. Ιερουργός Δημήτριος Λουπασάκης.

Ώρα έναρξης: 22.00
ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. Νυχτερινή Θεία Λειτουργία – Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 – Ώρα 22.00 – Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού. Ιερουργός Δημήτριος Λουπασάκης.

Το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων βρίσκεται στην δυτική πλευρά του λόφου Λυκαβηττού Αθηνών κτισμένο μέσα στο μεγαλύτερο σπήλαιο τού λόφου. Σύμφωνα με την παράδοση, το σπήλαιο αυτό ήταν χώρος ασκητικής ζωής των χριστιανών των πρώτων αιώνων.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.