Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, υποδέχθηκαν έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Τρικάλων απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κ. Θεοφύλακτος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος. Εν συνεχεία το Τίμιο Λείψανο τοποθετήθηκε εντός του Ιερού Ναού.

Εν συνεχεία τελέσθηκε ο πρώτος Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετά την αγιοκατάταξη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο του Αγίου Καλλινίκου Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου και συγχοροστατούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου συμπαραστατουμένων από ιερείς της πόλεως και των χωρίων των Τρικάλων.

Στην σύντομη προσλαλιά του, στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτο. Ευγνωμόνως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ για την άδεια και την μεγάλη ευλογία να μεταφερθεί και να παραμείνει στα Τρίκαλα το τεμάχιο του ιερού Λείψανο του Αγίου Καλλινίκου.

Κατά το Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος ομίλησε καταλλήλως προς το εκκλησίασμα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.