Επίτιμος δημότης Βουκουρεστίου αναγορεύθηκε σε ειδική εκδήλωση, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουκουρεστίου κ.κ. Δανιήλ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Πατριαρχική Κατοικία, με τη δήμαρχο της πόλης Γκαμπριέλα Φίρεα να του παραδίδει τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Έχω σήμερα την ιδιαίτερη τιμή να παραχωρώ στο Προκαθήμενο της Ρουμανικής Εκκλησίας την απόφαση αυτή που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Βουκουρεστίου. Η πράξη αυτή Μακαριώτατε είναι πολύ μικρή για αυτά που καθημερινά προσφέρετε στην Εκκλησία και την κοινωνία» τόνισε η κ. Φίρεα.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ ανέφερε πως η τιμή αυτή δεν απευθύνεται μόνο προς το πρόσωπό του, αλλά σε όλους τους κληρικούς και συνεργάτες της Εκκλησίας της Ρουμανίας.

«Υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ μας. Η Εκκλησία συμβάλει με το τρόπο της ώστε η πόλη να έχει υπεύθυνους και ενεργούς πολίτες. Σήμερα η τιμητική αυτή διάκριση δεν απευθύνεται μόνο προς το πρόσωπό μου, αλλά προς ολόκληρη την Εκκλησία της Ρουμανίας» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.