Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, επισκέφθηκε την πανηγυρίζουσα Ενορία Αγίου Σπυρίδωνος Χαλκίδος, χοροστάτησε στον Μεγάλο Εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο, πλαισιούμενος και από άλλους Κληρικούς της Χαλκίδος και της Ι. Μητροπόλεως ευρύτερα, με προεξάρχοντα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου, αλλά και Κληρικούς από την γειτονική Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.

Το ιερό Αναλόγιο διηκόνησε ο Διδάσκαλος της Ψαλτικής Τέχνης Γεώργιος Χατζηχρόνογλου, προσκεκλημένος της Ενορίας, πλαισιούμενος από Χορό Ιεροψαλτών, ενώ παρέστησαν ο τ. Υπουργός κ. Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πριν την Απόλυση του Εσπερινού, τα πολλά παιδιά των Κατηχητικών της Ενορίας έψαλλαν θαυμασιώτατα εκκλησιαστικούς Ύμνους και Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και τα παιδιά του τμήματος εκμάθησης αγιογραφίας προσέφεραν ως δώρο στον Ποιμενάρχη τους μια εικόνα του Αγ. Ιωάννου του Χρισοστόμου.

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο πανηγυρίζον Ι. Παρεκκλήσιο Αγίου Σπυρίδωνος, της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προέστη στην Ευχαριστιακή Σύναξη, συλλειτουργούντων του Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού – Ιεροκήρυκος, του Πρωτοπρεσβ. Σταματίου Μπασδέκη – Εφημέριου της Ενορίας και του Διακ. Νικολάου Προμηκυρίου, ενώπιον πλήθους εκκλησιάσματος, πολλοί εκ των οποίων συμμετείχαν ενεργά στη Θεία Λειτουργία, κοινωνώντας το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κάνοντας διδακτική αναφορά στην περί του Θεανθρώπου πίστη και διδασκαλία της Εκκλησίας μας, της οποίας πρεσβευτής και υποστηρικτής ήταν και ο Αγ. Σπυρίδων, υπερασπίζοντας αυτή την ορθή πίστη κατά την πρώτη Οικουμενική Σύνοδο και ακτινοβολώντας την αλήθεια του Θεού μέσα από την αφθαρσία του ιερού του λειψάνου και τα πολλά θαύματα που ενεργεί ο Θεός δι’ αυτού, ενώ πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, στην οποία έψαλε ο Πρωτοψάλτης της Ενορίας κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου με συνοδεία και άλλων ιεροψαλτών, διαβάστηκε η Αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον κτήτορα του Ι. Ναού κ. Σπυρίδωνα Πάνου και την οικογένειά του για την άψογη διοργάνωση της Ι. Πανηγύρεως.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.