Μήνυμα από το Πατριαρχικό Μέγαρο σήμερα Τετάρτη 17 Οκτωβρίου επί τη ευκαιρία της διασκέψεως των εκπαιδευτικών που διδάσκουν θρησκευτικά, απήυθυνε ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για τους νέους νόμους του κράτους που προσπαθούν να περιορίσουν τη διδασκαλία των θρησκευτικών.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE – Χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων:

΄΄Η διδασκαλία της Θρησκείας στο σημερινό κοινωνικό πλαίσιο απαιτεί συνεχή εκπαίδευση και ιεραποστολική συνείδηση.

Ο καθηγητής των θρησκευτικών πρέπει να προσαρμόσει τον επιστημονικό λόγο στους ακροατές με σκοπό να διαπαιδαγωγηθούν με αυθεντική χριστιανική συμπεριφορά.

Είναι ευχάριστο το γεγονός, ότι παρά τους νέους Νόμους, πολλοί μαθητές και γονείς επέλεξαν να λάβουν χριστιανική εκαπίδευση στα δημόσια σχολεία.

Στην καταναλωτική κοινωνία του σήμερα που σημειώνονται ιδεολογικές τάσεις ατομικιστικές και εκκοσμικευμένες, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ οικογένειας, εκκλησίας και σχολείου για να προωθηθούν οι σωστές αξίες και τα αυθεντικά πρότυπα.

Η οικογένεια, η εκκλησία και το σχολείο καλούνται να παρέχουν στα παιδιά και στους νέους την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τις αρετές τους για το μέλλον.

Οι νέοι αναζητούν μοντέλα – πρότυπα στην οικογένεια, την εκκλησία και το σχολείο για να μπορέσουν να είναι σε θέση να διακρίνουν τις σημερινές προκλήσεις από τις προοπτικές για το μέλλον.

Αυτός είναι ο λόγος που εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη για το ιεραποστολικό έργο.΄΄

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.