Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου πληρώθηκε σε λογαριασμούς 28.401 δικαιούχων ποσό συνολικού ύψους 371,5 εκατ. ευρώ, για την τρίτη φάση του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Έτσι, οι δικαιούχοι που έχουν λάβει ενίσχυση από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 3 έφτασαν τους 71.184, ενώ το συνολικό ποσό της καταβολής ανέρχεται σε 625,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, 83.234 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει, μέσω της ειδικής πλατφόρμας «myBusinessSupport», την αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης. Η προθεσμία οριστικής υποβολής της αίτησης για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 3 λήγει τη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020.

Οι πληρωμές του 3ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής αναμένεται να συνεχιστούν προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας

Επίδομα Θέρμανσης

Το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να δοθεί φέτος με ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι. Πέρυσι με βάση τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

-το εισοδηματικό και περιουσιακό κριτήριο για το επίδομα είναι

α) Άγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος (2018) είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου 2019 κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία (κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα) συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.

β) Έγγαμοι φορολογούμενοι, καθώς και φορολογούμενοι που είναι μέρη συμφώνων συμβίωσης οι οποίοι το 2018 είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η-1-2019 κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

γ) Μονογονεϊκές οικογένειες που είχαν το 2018 ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ και την 1η-1-2019 κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.

– το ποσό της επιδότησης ανέρχεται σε 0,16 ευρώ ανά λίτρο. Η επιδότηση αυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μέχρι και το τέταρτο

– καταργείται το κριτήριο της επιφάνειας κατοικίας

– διατηρούνται οι τέσσερις κλιματικές ζώνης για τον καθορισμό του ύψους της επιδότησης και συγκεκριμένα.

ΖΩΝΗ Α (νομοί)

Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας

Το ποσό του επιδόματος σε αυτήν τη ζώνη κυμαίνεται από 200-350 € ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών

ΖΩΝΗ Β (νομοί)

Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής

Το ποσό του επιδόματος σε αυτήν τη ζώνη κυμαίνεται από 144-252 € ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών

ΖΩΝΗ Γ (νομοί)

Αιτωλοακαρνανίας, ‘Αρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου

Το ποσό του επιδόματος σε αυτήν τη ζώνη κυμαίνεται από 88-154 € ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών

ΖΩΝΗ Δ (νομοί)

Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων

Το ποσό του επιδόματος σε αυτήν τη ζώνη κυμαίνεται από 64-112 € ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών

Η διαδικασία

Για να λάβει ένα νοικοκυριό ολόκληρο το επίδομα που δικαιούται θα πρέπει να αγοράσει πετρέλαιο αξίας τουλάχιστον ίσης με το διπλάσιο του επιδόματος. Στην περίπτωση αυτή του χορηγείται ολόκληρο το επίδομα. Έτσι, ακόμη και για αγορά μικρής ποσότητας πετρελαίου το επίδομα δίνεται ολόκληρο.

Για παράδειγμα, νοικοκυριό με ζευγάρι και ένα παιδί στην Αττική δικαιούται επίδομα ύψους 97 ευρώ. Για το να λάβει ολόκληρο θα πρέπει να προμηθευτεί πετρέλαιο αξίας τουλάχιστον 194 ευρώ, δηλαδή περίπου 190 λίτρα.

Νοικοκυριό με δυο παιδιά στα Γρεβενά δικαιούται επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ύψους 300 ευρώ. Για να το λάβει ολόκληρο το νοικοκυριό θα πρέπει να αγοράσει πετρέλαιο αξίας τουλάχιστον 600 ευρώ, δηλαδή περίπου 595 λίτρα πετρελαίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.