Επίσκεψη του Μητροπολίτη Τριπόλεως και Χώρας στη Ρουμανία.

Επίσκεψη στη Ρουμανία πραγματοποιεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως και Χώρας κ. Εφραίμ του Πατριαρχείου Αντιοχείας.
Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Κέντρο Τύπου “Basilica” του Πατριαρχείου Ρουμανίας, καθώς και τη Θεολογική Σχολή «Πατριάρχης Ιουστινιανός» στο Βουκουρέστι, όπου ευλόγησε τους φοιτητές της Σχολής.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό, όπου προσκύνησε τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Δημητρίου του Νέου, Προστάτη του Βουκουρεστίου και ακολούθως επισκέφτηκε το Μέγαρο του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

«Επισκεπτόμαστε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας για πρώτη φορά, για να γνωρίσουμε καλύτερα αυτήν την Εκκλησία. Ήμουν επίσης στο Ιάσιο, και μετά επισκέφτηκα τα μοναστήρια στα βόρεια της Μολδαβίας και τώρα στο Βουκουρέστι. Με εκπλήσσει το μεγαλείο αυτής της Εκκλησίας και η πνευματική της ζωή, η οποία έχει τις ρίζες της στη δόξα του Θεού, η οποία αντανακλάται στη ζωή των ανθρώπων αυτής της Εκκλησίας. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους ήταν μαζί μας και ιδιαίτερα τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνη. Προσευχόμαστε υπέρ υγείας και σωτηρίας όλων», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως και Χώρας κ. Εφραίμ στο Trinitas TV.

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Παλαιό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Βουκουρέστι.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.