Το πρωί της 4ης Ιουλίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων μετέβη οδικώς στην πόλη του Dolisie για να παραστή στην εορτή λήξεως του σχολικού έτους 2018-2019 στο εκπαιδευτήριο «Φως Εθνών» της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά την όμορφη παρουσίαση των θεατρικών δρώμενων από τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες ακολούθησε η βράβευση των αριστούχων από τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος κατακλείων την εκδήλωση συνεχάρη τα παιδιά για την συνολική τους πρόοδο, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες της τοπικής Εκκλησίας προς τους εκπαιδευτικούς του ορθοδόξου Δημοτικού Σχολείου για την άριστη συνεργασία και τα εξαιρετικά αποτελέσματα του παιδαγωγικού έργου τους. Ακόμη ανεκοίνωσε την επαναλειτουργία του ορθοδόξου Γυμνασίου «Φως Εθνών» μεθοδικώς, ξεκινώντας από την πρώτη τάξη του κατά το προσεχές σχολικό έτος.

Τέλος, ο κ. Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων εξεδήλωσε την ευγνωμοσύνη των γονέων προς τον Επίσκοπο για την αδιάκοπη πατρική φροντίδα του, ώστε το ορθόδοξο σχολείο να συνεχίζει την ανοδική πορεία του ως το καλύτερο εκπαιδευτήριο της πόλεως.
Ακολούθως ο Σεβ. κ.Παντελεήμων παρέδωσε μεγάλη ποσότητα ηλεκτρολογικού υλικού και άλλων απαραιτήτων ειδών για επισκευαστικές εργασίες στο σχολείο και στο παρακείμενο ορθόδοξο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος» και ανεχώρησε προς την πόλη Nkayi, προκειμένου να ελέγξει την πρόοδο των εργασιών αποπερατώσεως του Ιερού Ενοριακού Ναού Μεταμορφώσεως Κυρίου-Αγίου Κοσμά Αιτωλού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.