Το Σάββατο, 4η Μαΐου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων μετέβη οδικώς στην πόλη Nkayi, την τέταρτη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, προκειμένου να επισκεφθή τον ημιτελή Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Κυρίου και να αρχίσει τις απαραίτητες προετοιμασίες για την έναρξη των εργασιών αποπερατώσεώς του.

Αμέσως μετά την άφιξη του πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη με την συμμετοχή του Εφημερίου π. Δημητρίου Otomba, των μελών της Ενοριακής Επιτροπής και κάποιων εξειδικευμένων τεχνικών. Επίσης, εξετάσθησαν λεπτομερώς οι χώροι του Ναού και ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με τον ηλεκτροφωτισμό, τον κλιματισμό, την χωροταξική διάταξη κτο.

Μετά το πέρας της συσκέψεως ο Σεβασμιώτατος ανεχώρησε για την πόλη Dolisie και την Ενοριακή Κοινότητα Αγίας Ειρήνης, όπου στα πλαίσια των εορτασμών της ιεράς μνήμης Της έλαβαν χώρα, κατόπιν πρωτοβουλίας της ορθοδόξου νεολαίας, αγώνες μπάσκετ μεταξύ των αντιστοίχων ομάδων της Ρ/Καθολικής, Λουθηρανικής και Ευαγγελικής Κοινότητος της πόλεως. Ο Επίσκοπος συνεχάρη τους νέους για την παραπάνω πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας την πολυτιμότητα του εντίμου αγώνα και της ευγενούς άμιλλας στην πορεία της ζωής, υπό το φως της πίστεως και της αγάπης.

Μετά τον Μ.Εσπερινό είχε την χαρά της εκτενούς επικοινωνίας με τα μικρά παιδιά του παρακειμένου προτύπου Ορφανοτροφείου «Άγιος Ευστάθιος» της Ι.Μητρόπολης, προς τα οποία μίλησε απλά για την Ανάσταση του Κυρίου, ενώ τους προσέφερε αναψυκτικά και γλυκίσματα. Η ημέρα ολοκληρώθηκε στο Dolisie με το Ι. Μυστήριο της Εξομολογήσεως.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.