Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών στη χώρα μας, ο εμβολιασμός θα γίνεται με όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια (pfizer-BioNTech, Moderna, Astrazeneca, Johnson and Johnson), σε όλους τους ενηλίκους πολίτες, με εξαίρεση του εμβόλιο της Astrazeneca, που δεν θα χορηγείται στα άτομα ηλικίας 18-30 χρόνων.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη εμβολιάζονται οι ασθενείς της ομάδας Α, οι οποίοι κρίθηκε ότι βρίσκονται σε πολύ υψηλό κίνδυνο αν νοσήσουν από τον κορωνοϊό, γι’ αυτό και προηγήθηκαν. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι καρκινοπαθείς, οι νεφροπαθείς, οι μεταμοσχευμένοι, όσοι έχουν χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού, όσοι έχουν σοβαρή καρδιακή νόσο, όσοι έχουν σοβαρή ηπατική νόσο, όσοι βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή, καθώς και όσοι πάσχουν από σύνδρομο Down, ή άλλες ειδικές καταστάσεις μετά από αίτηση του θεράποντος ιατρού τους.

Ο εμβολιασμός των ασθενών της ομάδας Β θα δώσει σημαντική ώθηση στην «Ελευθερία», καθώς θα ολοκληρωθεί η θωράκιση των ευπαθών ατόμων εκτός των ηλικιωμένων.

Ακολουθούν οι ηλικίες 55-59 και 50-54

Μέχρι το τέλος του Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους υγιείς πολίτες, με την πρώτη ηλικιακή ομάδα να είναι εκείνη των 55-59 χρόνων και αμέσως μετά να ακολουθήσει η ομάδα των 50-54 χρόνων.

Σε ρυθμούς… επέλασης βρίσκεται η «Ελευθερία», η εμβολιαστική εκστρατεία κατά του κορωνοϊού και της λοίμωξης Covid 19, στη χώρα μας.

Με τον «εφοδιασμό» της χώρας με τα «όπλα» του εμβολίου να προχωρά ομαλά βάσει του χρονοδιαγράμματος – αναμένονται περί τις 4,7 εκατομμύρια δόσεις μέχρι τον Ιούνιο- και με τη σχετική ηλεκτρονική διαδικασία για τον προγραμματισμό των εμβολίων να έχει δρομολογήσει εκατομμύρια ραντεβού, η «Ελευθερία» από την επιδημία γίνεται ολοένα και πιο ορατή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.