ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ : Το επίδομα γέννας είναι δημογραφικού και όχι προνοιακού χαρακτήρα και θα δοθεί από το 2020 σε δύο δόσεις. Oaed δώρο Χριστουγέννων, ΑΣΕΠ προκηρύξεις.

Το επίδομα γέννας θα δίνεται καθολικά, με μόλις το 1% των πιο πλούσιων να μένει εκτός». Ουσιαστικά το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, που θα δοθεί σήμερα στη διαβούλευση, αποτελεί την πρώτη βασική νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης στον προνοιακό χάρτη της χώρας.

Οι δύο δόσεις του επιδόματος θα χορηγούνται από τον ΟΠΕΚΑ και βασική επιδίωξη του υπουργείου Εργασίας είναι το συντομότερο δυνατό το συγκεκριμένο επίδομα να χορηγείται ψηφιακά.

Η χορήγηση του επιδόματος γέννας ύψους 2.000 ευρώ και στις ανασφάλιστες μητέρες, η υποχρεωτική εγγραφή στο σχολείο των παιδιών των οικογενειών εκείνων που δικαιούνται το επίδομα για το νεογέννητο παιδί, καθώς και η προϋπόθεση της δεκαετούς νόμιμης παραμονής στη χώρα των πολιτών τρίτων χωρών προκειμένου να λάβουν το συγκεκριμένο επίδομα είναι τρεις από τις βασικές ρυθμίσεις που εισάγονται με το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, τα ετήσια εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος γέννας ορίζονται στις 40.000 ευρώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες, στις 60.000 ευρώ για ένα ζευγάρι και φθάνει στις 70.000 ευρώ μικτά για οικογένεια με ένα παιδί.

Όπως δήλωσε η αρμόδια υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου, το επίδομα αυτό είναι δημογραφικού και όχι προνοιακού χαρακτήρα και θα δοθεί από το 2020 σε δύο δόσεις.

Όσο αφορά την καταβολή του, επιβεβαίωσε πως θα γίνεται σε δύο δόσεις, το ύψος των οποίων δεν έχει ακόμα «κλειδώσει».

Σε κάθε περίπτωση, το ένα μέρος του επιδόματος θα καταβάλλεται κατά τον τοκετό και το δεύτερο έξι μήνες μετά. Τα σενάρια είναι να δίνονται 1.500 και 500 ευρώ ή 1.000 και 1.000 σε κάθε δόση.

Δώρο Χριστουγέννων 2019 – Πως υπολογίζεται στον ιδιωτικό τομέα

ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2019
Για τον υπολογισμό του Δώρου Χριστουγέννων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1/5 μέχρι και τις 31/12 κάθε έτους.

Έτσι, οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη τη χρονική περίοδο που αναφέραμε δηλαδή από 1η Μαΐου μέχρι 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους, δικαιούνται:

Ολόκληρο το δώρο που είναι ίσο με 1 μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο

Σε αυτή τη περίπτωση το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται ως εξής:

2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2 ημερομίσθια ανάλογα με το πώς αμείβονται για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης

Ακόμα και οι μισθωτοί που εργάστηκαν χρονικό διάστημα μικρότερο των 19 ημέρων δικαιούνται ανάλογο κλάσμα του δώρου

ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

Νέες προσλήψεις θα γίνουν άμεσα σε νοσοκομεία και δήμους όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα, ζητούνται 363 υπάλληλοι, διαφόρων ειδικοτήτων και βαθμίδων εκπαίδευσης.

Στους διαγωνισμούς συμμετέχουν υποψήφιοι ηλικίας 18 – 65 ετών.

Νοσοκομεία

ΑΣΕΠ: 52 προσλήψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής
ΑΣΕΠ: Η προθεσμία για προσλήψεις υπαλλήλων χωρίς πτυχίο στον Ευαγγελισμό

ΑΣΕΠ: 66 προσλήψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας
ΑΣΕΠ: 42 προσλήψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας
ΑΣΕΠ: 13 προσλήψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων
ΑΣΕΠ: 65 συμβάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.