ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Άγνωστοι βανδάλισαν την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Σάββα στο Σαράγεβο ενώ αφαίρεσαν χρηματικο ποσό της τάξεως των 450 BAM.

Ρεπορτάζ – ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Ανήμερα Πρωτοχρονιάς άγνωστοι βανδάλισαν την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Σάββα που βρίσκεται στο προάστιο Blazuj στο Σαράγεβο ενώ ταυτόχρονα αφαίρεσαν χρήματα ύψους 450 BAM.

Παρά το γεγονός πως στην Εκκλησία προκλήθηκαν μικρές φθορές, η πράξη αυτή αναστάτωσε και ξεσήκωσε τους πιστούς της περιοχής και τους Ιερείς.

Η παράπλευρη πόρτα του Ναού παραβιάστηκε και καταστράφηκε, κομμάτια του εσωτερικού βρέθηκαν στο έδαφος ενώ αφαιρέθηκε και χρηματικό ποσό.

Στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών υποθέσεων του Σεράγεβο διέταξαν έρευνα και χαρακτήρισαν αυτήν την πράξη ως διακεκριμένη κλοπή.

Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Σεράγεβο Mirza Hadziabdic προέβη στην ακόλουθη δήλωση: Οι αστυνομικές δυνάμεις του Σεράγεβο συνεχίζουν την έρευνα με σκοπό να εξιχνιαστεί αυτό το έγκλημα, να αναγνωρισθούν και να συλληφθούν οι δράστες.

Να σημειώσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που Ορθόδοξη Εκκλησία γίνεται στόχος επιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από Ελλάδα και Κόσμο στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE και δείτε αποκλειστικά την πρόγνωση καιρού για αύριο 15 Ιανουαρίου.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-6)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.