Σκληρή προσωπική επίθεση εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου πραγματοποίησε το ABC.

Μετά από έρευνα που έκανε το ABC, όπως αναφέρει, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ιδρύματα της «Βασιλειάδας», τα οποία χρηματοδοτούνται και από το δημόσιο, επέστρεψαν στην Αρχιεπισκοπή 31 εκατομμύρια δολάρια.

Τα ιδρύματα «Βασιλειάδα», όπως αναφέρει, έλαβαν συνολικά 73 εκατομμύρια δολάρια από τα δημόσια.

Ανάμεσα στα ιδρύματα αυτά είναι και η «Βασιλειάδα» της Μελβούρνης όπου πέθαναν 45 ηλικιωμένοι λόγω του Covid-19.

Η «Βασιλειάδα» της Μελβούρνης φέρεται να πλήρωσε στην Αρχιεπισκοπή 22 εκατομμύρια δολάρια στα τελευταία οκτώ χρόνια, την στιγμή που λάμβανε επιδοτήσεις από το δημόσιο.

Κάποιος κτηματομεσίτης φέρεται να δηλώνει πως το ενοίκιο που πλήρωνε η «Βασιλειάδα» ήταν διπλάσιο απ’ αυτό που ισχύει στην αγορά.

Η αναφορά του ABC συμπληρώνει πως προς το τέλος αυτής της περιόδου η εκκλησία πληρώνει «για να κάνει καλή ζωή» ο νέος Αρχιεπίσκοπος και στέκεται ιδιαίτερα στην αγορά διαμερίσματος αξίας 6.5 εκατ. στο Σίδνεϊ όπου διαμένει.

Ο «Νέος Κόσμος» ζήτησε την άποψη της Αρχιεπισκοπής για τα θέματα που θίγει το ABC αλλά έως αργά χθες δεν μας είχαν απαντήσει.

Πηγή της Αρχιεπισκοπής είπε όμως στην εφημερίδα μας πως η αναφορά του ABC είχε ως στόχο της προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και απέκρυψε τα πραγματικά γεγονότα για να δημιουργήσει εσφαλμένες εντυπώσεις.

Μεταξύ άλλων μας τονίστηκε:

*Τα ενοίκια που πληρώνει η «Βασιλειάδα» στην Αρχιεπισκοπή είχαν αποφασιστεί πριν καν έρθει στην Αυστραλία ο Μακάριος.

*Όλα τα γηροκομεία δέχονται κρατικές επιχορηγήσεις και όχι μόνο αυτά της Αρχιεπισκοπής.

*Η Αρχιεπισκοπή δαπάνησε εκατομμύρια δολάρια για τους οίκους ευγηρίας και τα ενοίκια είναι επιστροφή μέρος των χρημάτων που ήδη δαπάνησε.

Μάλιστα για να υπογραμμίσουν ότι το δημοσίευμα στόχευε προσωπικά να θίξει τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο είπαν ακόμα:

*Τον κατηγορούν ότι ως Αρχιεπίσκοπος έχει πανάκριβο αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια. Και το αυτοκίνητό του είναι ένα απλό Holden Caprice.

Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν «γελοία» την αναφορά ότι τα άμφια του αξίζουν 30.000 δολάρια το ένα.

Η αναφορά του ABC συμπληρώνεται και από καταγγελίες συγγενών ατόμων που πέθαναν στην «Βασιλειάδα» της Μελβούρνης λόγω κορονοϊού που υποστηρίζουν δεν υπήρξε σωστή προστασία για τους τρόφιμους.

Εκ μέρους της «Βασιλειάδας» και της Αρχιεπισκοπής δεν μπορούν να κάνουν δημόσιες δηλώσεις αυτή την εποχή επειδή γίνεται έρευνα του ιατροδικαστή για τους θανάτους ενώ κάποιοι συγγενείς έχουν κάνει και αγωγή κατά του ιδρύματος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.