Θλίψη μεγάλη στην τοπική κοινωνία, ήταν μια Άγια Γυναίκα-Του Δημητρίου Στρουμπάκου- Εκοιμήθη σε ηλικία 77 ετών στο Ληξούρι η Ειρήνη Μουρελάτου, το γένος Εζνεπίδη, ανιψιά του Αγίου Παϊσίου καθώς ήταν κόρη της αδελφής του Ζωής.

Η Εξόδιος Ακολουθίας θα τελεστεί σήμερα στις 4 το απόγευμα στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στα Χαυδάτα Ληξουρίου.

Η μακαριστή υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητή στην περιοχή και όπως μας τόνισαν κάτοικοι της περιοχής υπήρξες μια πηγή μαρτυρίας για την οικογένεια Εζνεπίδη που ήρθε από τα Φάρασα της Καππαδοκίας, ιδιαίτερα όμως για τον θείο της Άγιο Παΐσιο τον οποίο μετά την Αγιοκατάταξή του τιμούσε ιδιαιτέρως κατά την ημέρα μνήμης του, 12 Ιουλίου, όπως φαίνεται και στην κεντρική φωτογραφία, η οποία είναι λήψη από εορτή του Αγίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μηνιατών στο Ληξούρι.

Όπως μας είπε η κόρη της κ. Παγώνα Μουρελάτου “η γιαγιά μου Ζωή επέλεξε να δώσει το 1945, έτος γέννησης της μητέρας μου, το όνομα Ειρήνη, για να φέρει πράγματι την ειρήνη γιατί οι εποχές τότες ήταν δύσκολες”.

Η μητέρα της μακαριστής Ειρήνης, Ζωή, έλαβε αυτό το όνομα από τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη. Αλλά σημασία έχει η επιλογή του ονόματος αυτού. Η μητέρα της Ευλογία είχε χάσει πριν την γέννησή της δύο παιδιά. Έτσι, όταν γεννήθηκε η Ζωή και ήρθε η ώρα να βαπτιστεί ο Άγιος Αρσένιος είπε στη μητέρα της ότι θα της δώσει το όνομα Ζωή, για να ζήσει και να μην πεθάνει και αυτό το παιδί. Πράγματι, έτσι συνέβη. “Η γιαγιά μου Ζωή έζησε και γέννησε τη μητέρα μου Ειρήνη η οποία έλαβε συμβολικά το όνομά και αυτή για να φέρει την ειρήνη σε μια περίοδο που ο κόσμος δοκιμαζόταν από έναν σκληρό πόλεμο”, μας είπε η κ. Παγώνα.

ΚΗΔΕΙΑ

Την πολυαγαπημένη μας Μητέρα και Γιαγιά

ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ (ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΕΖΝΕΠΙΔΗ)

ΕΤΩΝ 77

Κηδεύουμε ημέρα Παρασκευή 20/5/2022 και ώρα 4.00μ.μ από τον Ιερό Ναό

Αγίων Αποστόλων Χαυδάτα Ληξουρίου .

Τα Παιδιά

Πένυ και Νίκος Πετρίδης

Νίκος Μουρελάτος

Νεκτάριος Μουρελάτος

Ο εγγονός

Ιωάννης Αρσένιος Πετρίδης

Οι Λοιποί Συγγενείς

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΜΙΚΕΛΗ ΜΗΛΑ ΛΗΞΟΥΡΙ 2671093644

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.