του Φρίξου Δρακοντίδη
Ο μισός χώρος του ναού έχει μετατραπεί σε κανονικό παζάρι - Σταυρουδάκια πωλούνται σε …τιμές Μυκόνου, από 25 ευρώ το ένα! Εικονίσματα έναντι 75 ευρώ το κομμάτι!

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί στους τουρίστες η εικόνα που αντικρίζουν εντός του Ναού του Αγίου Γεωργίου στη χώρα της Μυκόνου:

Οι ιερωμένοι έχουν τοποθετήσει πάγκους πάνω στους οποίους πωλούνται από μαρτυρικά μέχρι εικόνες με τις μορφές των Αγίων και μάλιστα σε εξωφρενικές τιμές.

Η εκκλησία θυμίζει το Ναό του Σολωμόντα σε μια πιο σύγχρονη βερσιόν ταυτισμένη με τον αγοραστικό παροξυσμό της Μυκόνου που φαίνεται να κυριαρχεί σε όλα, ακόμα και στην θρησκεία.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο μισός χώρος του ναού έχει μετατραπεί σε κανονικό παζάρι. Σταυρουδάκια πωλούνται σε …τιμές Μυκόνου, από 25 ευρώ το ένα! Εικονίσματα έναντι 75 ευρώ το κομμάτι!

Οι προθήκες και οι πάγκοι δίχως υπερβολή παραπέμπουν στις λαϊκές αγορές, όπου ο τουρίστας μπορεί να βρει τα πάντα, μέχρι και μαγνητάκια θρησκευτικού περιεχομένου για το ψυγείο του.

Το μόνο που απουσίαζε για να ολοκληρωθεί το σκηνικό μιας πραγματικής λαϊκής αγοράς είναι η ύπαρξη ταμειακής μηχανής.

Άραγε είναι ενημερωμένη η Μητρόπολη Σύρου και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την μετατροπή σε οίκο εμπορίου ενός ναού που βρίσκεται στην καρδιά του πιο προβεβλημένου τουριστικού προορισμού της χώρας;

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
  1. Βασίλειος 6 χρόνια πριν

    Άμεσα πρέπει να αντιδράσει η Μητρόπολη Σύρου, προκειμένου να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει ο συγκεκριμένος Ναός. Είναι, το λιγότερο αίσχος, για την Εκκλησία του Ιησού Χριστού μας, που μετέτρεψαν τον Οίκο του, σε Οίκο εμπορίου!

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.