Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε και τελείωσε το διδακτικό και ενθουσιώδες κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ο οποίος δημιούργησε συναισθηματική φόρτιση στο πυκνότατο εκκλησίασμα στον Ναό της Αγίας Πελαγίας στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου και ο οποίος προέστη του Πολυαρχιερατικού συλλείτουργου με τη συμμετοχή και των Σεβ. Μητροπολιτών Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου, Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμονος και του Σεβ. Ποιμενάρχου Σύρου κ. Δωροθέου Β’.

Νωρίς το πρωΐ, λιτανευτική πομπή εκκίνησε από τον Ναό της Παναγίας και διέσχισε τη λεωφόρο Μεγαλόχαρης όπου πλήθη πιστών ανέμεναν υπομονετικά να διέλθουν κάτωθεν της αγίας Εικόνος και να λάβουν την ευλογία της και εν συνεχεία με αυτοκινητοπομπή κατά το έθος η αγία Εικόνα μετέβη στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου όπου την υπεδέχθησαν η Ηγουμενή και οι αδελφές Μοναχές.

Ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους, την Ηγουμένη και τις Μοναχές για τη φιλοξενία, τους υπαλλήλους του Ιερού Ιδρύματος για την προετοιμασία των χώρων για την υποδοχή των προσκυνητών, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’ και τον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αναμετάδοση των λειτουργικών και πνευματικών εκδηλώσεων και ανεφέρθη στην προ δεκαπενταετίας επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος με τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα.

Ο Σεβασμιώτατος Μαρωνείας είπε ότι και αν όλα χαθούν και αν όλων τα βλέματα είναι στραμμένα με αισθήματα εχθρικά κατά της Ελλάδος, η Ελλάδα δεν αποθνήσκει και οι Έλληνες δεν χάνονται και δεν θα χαθούν ποτέ γιατί έχουν την ευλογία της Παναγίας, γιατί η Παναγία πάντοτε υπήρξε η προστάτιδα και ο φύλακας Άγγελος της Ελλάδος και των Ελλήνων και αναφέρθηκε στην πρεσβευτική και μεσιτική της προς τον Θεό παρρησία.

Παρόντες ως και χθές ήσαν οι τα πρώτα φέροντες και πλήθος ευσεβών Χριστιανών οι οποίοι συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία και μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Της ευταξίας υπεύθυνος ήταν ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού

DSC_0015.jpg

DSC_0026.jpg

DSC_0068.jpg

DSC_0076.jpg

DSC_0118.jpg

DSC_0159.jpg

DSC_0203.jpg

DSC_0243.jpg

DSC_0264.jpg

DSC_0352.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.