Με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Σίφνου και την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατερίνης Μονογιού, της Δημάρχου Σίφνου κας Μαρίας Ναδάλη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου κ. Νικ. Χρυσίνη, του Προέδρου του Συνδέσμου Σιφνίων κ. Αντ. Ζαμπέλη, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ιωάννη Γεροντή, του διατελέσαντος Δημάρχου Σίφνου κ. Αντρέα Μπαμπούνη και πλήθους πιστών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Πεταλιού Σίφνου και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του επιφανούς Σιφνίου Εκπαιδευτικού, Συγγραφέα και Ιστοριοδίφη Νικ. Προμπονά.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην πορεία του ανθρώπου από τη δημιουργία στην αναδημιουργία και από το θάνατο στη ζωή και την Ανάσταση, διά της ενσαρκώσεως του Υιού του Θεού, Ιησού Χριστού.

Ομίλησε, επίσης, για την προσφορά του μεταστάντος στην Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και την Ιστορία της Σίφνου, καθώς και την προσφορά του προς την Εκκλησία, ως επί σειράν ετών Εκκλησιαστικός Επίτροπος και συνεχάρη την ομόζυγό του κα Μαρία Ξύδη για την άριστη οικογένεια που δημιούργησαν.

Εκ μέρους της οικογένειας Προμπονά, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σιφνίων κ. Αντ. Ζαμπέλης, προσέφερε στο Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ το τελευταίο βιβλίο του εκλιπόντος Σιφνίου πνευματικού ανθρώπου, με τίτλο « ΧΡΗΣΤΙΚΟ ΣΙΦΝΙΑΚΟ ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ».
Στη συνέχεια, ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’ επεσκέφθη στην οικία του τον υπέργηρο και επί σειράν ετών διατελέσαντα Εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Σίφνου, Πρωτοπρ. Αντ. Λεβαντή.

Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα τελέσει τον Μέγα Εσπερινό στον ιερό Βράχο της Παναγίας Χρυσοπηγής.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.