ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Η καρδιά της Ορθοδοξίας χτυπά στους Αγίους Αναργύρους Αττικής καθ ιδιαίτερα στον Ιερό Ναό Αγίων Ακινδύνων όπου με λαμπρότητα αναμένεται να εορτασθεί ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος 26 και 27 Μαίου.

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΟΣ: Στις 27 Μαίου η Ορθοδοξία τιμά τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο τον Θαυματουργό. Τεμάχιο από τα Ιερά Άμφια στους Αγίους Ακινδύνους.

Σήμερα στις 18:00 ξεκινά η Ιερά Παράκληση.

Προσευχή στον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΟΣ

Το 1733 η Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού στην Καισάρεια της Καππαδοκίας της Μικράς Ασίας και απ’ αυτήν η παγκόσμια χριστιανική κοινότητα δέχθηκε ένα ανεκτίμητο θείο δώρο.

Το Λείψανο του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου. Ένα δώρο, που το κήρυξε σε όλους ο ουρανός, μετά την παρέλευση τριετίας από την κοίμηση του οσίου, φωτίζοντας κάθε βράδυ τον τάφο του, «ώσπερ στόμα τον αστέρα προβαλλόμενος».

Αυτό το γεγονός βρίσκεται καταχωρημένο και στις προφορικές παραδόσεις προσφύγων του Προκοπίου, στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών, αναφέρεται όμως και στην ακολουθία του Αγίου:

«Φρικτόν ιδόντες θέαμα εξέστησαν οι άφρονες· φως γαρ ην λάμπον άγιον, τω του Οσίου μνήματι, διό πιστοίς εμήνυον, θαύμα το υπερθαύμαστον, οι δε και ανασκάψαντες, εύρον ασύλητον όλβον, το του Ιωάννου σκήνος».

Η συνέχεια στο άρθρο Άγιος Ιωάννης Ρώσος-Γιορτάζει το Ιερό Προσκύνημα: Το λείψανο και η προσευχή για προστασία

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

10 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
ΔΗMΟΠΟΥΛΟΣ

Υπέρ Υγείας Ευάγγελος Πηνελόπη Νικόλαος Αντρέας

2
ΔΗMΟΠΟΥΛΟΣ

Υπέρ Υγείας
Ευάγγελος Πηνελόπη Νικόλαος Αντρέας

3
ΔΗMΟΠΟΥΛΟΥ

Ευάγγελος Πηνελόπη Νικόλαος Αντρέας

4

Υπέρ Υγείας Ευγενιας

5

Παρακαλώ πολύ να διαβαστεί το όνομα της μητέρας μου Ευγενίας που πάσχει από μεταστατικό καρκινο

6

Υπερ υγείας Δημητριου Φωτενης Βαλεντινης Ζηναιδας Βγι:ατσεσλαβ Γαλινης

7
Αντώνης Γιανναδακης

Υπέρ υγείας: Βασιλική Αικατερίνη Ιωάννα Ζάμπια Ειρήνη Νικόλαο Ειρήνη Νικολάο Θεοδώρο Λέανδρο Εμμανουήλ Ιωάννη Ευγενία Καλλιόπη
Υπέρ αναπαύσεως Μαρία Εμμανουήλ Μιχαήλ Έλλης Αντωνίου Καλλιόπης Βασιλείου Δημητρίου

8

Αγγέλου, Ειρήνης, Θεοδώρου Μαρίας και οικείων, Αικατερίνης, Ιωάννας, Βασιλικής, Γεωργίου και οικείων, Παυσανίου και οικείων, Κωνσταντίνου και οικείων, Αντωνίου ,Αντωνίου, Ζάμπιας, Ιωάννου, Ευγενιας, Εμμανουήλ, Καλλιόπης, Σαββα Παναγιουλας και οικείων, Αντωνίου Γεωργίας και οικείων, Ζάμπιας και οικείων, Μαγδαληνής, Χρήστου, Νικολάου, Σπυρίδωνος, Ευαγγελίας και οικείων, Παναγιώτας, Παναγιώτας, Ιωάννου, Σωτηρίας, Ζαφειριας, Παναγιώτη

Υπέρ αναπαύσεως
Παναγιώτου, Δημητρίου, Φωτεινής, Νικολαου Αικατερίνης, Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνου, Βασιλείου, Γεωργίου, Παναγιουλας, Θεμιστοκλέους, Ιωάννας, Αναστασίου Ελενης, Αναστασίου Ελενης, Αναστασίου, Ιωάννου Βασιλικής, Γεωργίου, Παναγιώτου,Γεωργίας,

9

Υπέρ υγείας Αθανασίου, Ελπινίκης, Παναγιώτη, ευπραξιας και τεκνων,
Γεωργίου, Γεωργίας και τέκνον

10
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΝΔΥΛΗ

ΥΠΕΡ ΥΓΕΙΑΣ
ΜΙΧΑΗΛ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΑΝΔΡΕΑΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ
ΑΣΠΑΣΙΑ