Η παραίτηση σχετίζεται με την διαθεσιμότητα των ιπτάμενων μέσων.

Την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού, Γιώργος Κουμεντάκης.

Η παραίτηση σχετίζεται με την διαθεσιμότητα των ιπτάμενων μέσων.

Αναμένεται η επίσημη ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ.

Τριπλή επιστροφή αναδρομικών περιμένει εκατομμύρια συνταξιούχους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σε συμμόρφωση δικαστικών αποφάσεων και νέων ασφαλιστικών νόμων.

Ο πρώτος κύκλος καταβολής των αναδρομικών αφορά όσους είναι παλαιοί συνταξιούχοι και έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη, σε εφαρμογή του νόμου Βρούτση.

Τα άλλα δύο κύματα αφορούν στην επιστροφή της παρακράτησης της εισφοράς αλληλεγγύης στους συνταξιούχους του Δημοσίου και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και τα αναδρομικά για τις κομμένες επικουρικές και τα δώρα (μνημονιακές περικοπές).

Επανυπολογισμός συντάξεων για τους παλαιούς συνταξιούχους
Κατά κύματα θα γίνουν οι πληρωμές αυξήσεων και αναδρομικών από τον Σεπτέμβριο για τους παλαιούς συνταξιούχους, με πάνω από 30 έτη ασφάλισης (πριν από τον Μάιο του 2016). Σύμφωνα με πληροφορίες, σε διαφορετική ημερομηνία θα πιστωθούν οι αυξήσεις στους λογαριασμούς τους και σε άλλη τα αναδρομικά από τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους με βάση το νόμο Βρούτση.

O προγραμματισμός του ΕΦΚΑ κάνει λόγο για πληρωμές από το τέλος Αυγούστου έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για 50.000 παλαιούς συνταξιούχους με μικρή θετική προσωπική διαφορά, οι οποίοι κερδίζουν αύξηση μεσοσταθμικά 30 ευρώ και 100.000 παλαιούς συνταξιούχους που έλαβαν αύξηση από 1/1/2019 (αρνητική προσωπική διαφορά) με τον νόμο Κατρούγκαλου. Οι εν λόγω συνταξιούχοι θα πρέπει να περιμένουν και νέα αύξηση κατά μέσο όρο 40-50 ευρώ. Το ποσό της αύξησης θα δοθεί σε 5 ετήσιες δόσεις, εκ των οποίων οι δύο πρώτες τον Αύγουστο και οι επόμενες τρεις το 2022, το 2023 και το 2024.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.