ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ : Χιλιάδες νέες προσλήψεις προγραμματίζονται μέσω του ΑΣΕΠ στη ΔΕΗ και σε άλλους φορείς. Πως προχωρά το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ - κοινωφελής εργασία.

ΑΣΕΠ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ : Το σχέδιο νόμου θα προβλέπει τη δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με νέο προσωπικό μέσω πιο ευέλικτων διαδικασιών ως εξής:

Η ΔΕΗ θα έχει τη δυνατότητα να προσλαμβάνει νέους υπαλλήλους εκτός ΑΣΕΠ, αλλά με παρόμοια κριτήρια προκηρύξεων (π.χ. μοριοδότηση)

Ο ρόλος του ΑΣΕΠ θα είναι κυρίως επιτελικός, καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή θα ελέγχει τους πίνακες κατάταξης

Η επιχείρηση θα μπορεί να προσλαμβάνει και στελέχη με βάση κριτήρια του ιδιωτικού τομέα

Για τη ΔΕΠΑ προβλέπεται η κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης της προηγούμενης κυβέρνησης και θα προχωρήσει ο διαχωρισμός της εταιρίας σε τρεις δραστηριότητες που είναι: τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου, οι εμπορικές δραστηριότητες (τομείς από τους οποίους προβλέπεται πλήρης αποχώρηση του Δημοσίου) και τα διεθνή πρότζεκτ των αγωγών τα οποία με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα παραμείνουν υπό τον έλεγχο του Δημοσίου.

Το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει σε μία σειρά από μέτρα τα οποία θα εξαιρούν τη ΔΕΗ από γραφειοκρατικές διαδικασίες που εμποδίζουν την δραστηριοποίησή τους στον ανταγωνισμό καθώς και σε θέματα προμηθειών και προσλήψεων.

ΑΣΕΠ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ : Η εξαίρεση δεν θα αφορά μονοπωλιακές δραστηριότητες (π.χ. προμήθειες στα δίκτυα διανομής), όπου η δραστηριότητα της επιχείρησης είναι ρυθμιζόμενη, αλλά μόνο τους τομείς όπου ο έλεγχος του Δημοσίου φέρνει την επιχείρηση σε μειονεκτική θέση έναντι των ανταγωνιστών της.

Επί τάπητος βρίσκεται αυτή την ώρα το επερχόμενο νομοσχέδιο για ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο προβλέπει χιλιάδες νέες προσλήψεις εκτός των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.

Στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου που συνεδριάζει από τις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, θα συζητηθούν τα μέτρα για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και τη στήριξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ειδήσεις – κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.