Στη διαδικασία της κανονικότητας επανέρχονται τα σχολεία της Αιγύπτου από τις 7 Ιουνίου, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας της αφρικανικής χώρας.

Νέο έγγραφο που έχει ήδη φτάσει και στα ελληνικά παροικιακά σχολεία του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας, που ακολουθούν από κοινού τα εκπαιδευτικά προγράμματα και της Ελλάδας αλλά και της Αιγύπτου, ενημερώνει την απόφαση των αρμόδιων αιγυπτιακών Αρχώννα ξεκινήσει στις 7 Ιουνίου η διαδικασία των εξετάσεων των μαθητών της Γ΄ Λυκείου για τις εξετάσεις στην αραβική γλώσσα.

Το γεγονός αυτό πρακτικά σημαίνει, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από ό,τι ισχύει και τα προηγούμενα χρόνια, ότι έπειτα από λίγες ημέρες από αυτή την ημερομηνία, θα μπορέσουν και τα σχολεία τόσο της Αμπετείου Σχολής Καΐρου όσο και του Αβερωφείου Αλεξανδρείας να πραγματοποιήσουν και τις προβλεπόμενες εξετάσεις τόσο για την επάρκεια στην αραβική γλώσσα όσο και την εισαγωγή των μαθητών τους στα αιγυπτιακά πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με τις ίδιες προβλέψεις, και φυσικά εκτός απροόπτου, η επιλογή των Αιγυπτιωτών μαθητών στα αιγυπτιακά ΑΕΙ θα μπορέσει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου. Αναφορικά με όλες τις υπόλοιπες τάξεις η σχολική χρονιά έχει ολοκληρωθεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.