Οι εξελίξεις έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση να κάνει έναν σχεδιασμό για να μπορεί να δημιουργηθεί ένα μεγάλο δίκτυο τηλε-μαθημάτων σε σχολεία και πανεπιστήμια. Βασικό ζήτημα είναι ο εξοπλισμός αλλά και η εξοικείωση μαθητών και εκπαιδευτικών, φοιτητών και πανεπιστημιακών με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Κλειστά σχολεία-Κορωνοϊός: Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο χθεσινό του διάγγελμα για τον κορωνοϊό υποστήριξε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να εφαρμόσει διαδικασίες τηλε-μαθημάτων, αρχικά στη Γ’ Λυκείου, και έχει επεξεργαστεί σενάρια για όλες τις βαθμίδες.

Νωρίτερα, χθες, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ δήλωσε ότι θα ανακοινωθούν πρόγραμμα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, κυρίως για τους μαθητές της Γ Λυκείου και για τα εξεταζόμενα μαθήματα.

Σημείωσε, δε, ότι το υπουργείο είναι σε επικοινωνία με 3 εταιρείες και παράλληλα θα αξιοποιηθεί και η δημόσια τηλεόραση κυρίως για τις μικρότερες ηλικίες. Παράλληλα, είπε ότι είναι σε επικοινωνία με τους πρυτάνεις για τα πανεπιστήμια τα οποία όπως, ανέφερε είναι πιο εξοικειωμένα.

Φαίνεται ότι τα σχολεία θα αργήσουν να ανοίξουν, με πιθανή ημερομηνία την 27 Απριλίου. Το γεγονός αυτό «προδίδει» η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στ. Πέτσα, αφού τα μέτρα για τις άδειες ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους που έχουν παιδιά θα ισχύσουν όσο είναι κλειστά τα σχολεία και μέχρι τις 10 Απριλίου.

Εάν προσθέσει κανείς τις δύο εβδομάδες διακοπών του Πάσχα, που έρχονται αμέσως μετά, φτάνουμε στις 27 Απριλίου. Κι όλα αυτά εξαρτώνται από την εξέλιξη της αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.