Έτος αναµόρφωσης του φορολογικού συστήµατος στην κατεύθυνση διεύρυνσης των φορολογικών µειώσεων που θεσπίστηκαν εκτάκτως λόγω της πανδηµίας θα είναι το 2021, µε βάση τις σχετικές αναφορές του κυβερνητικού επιτελείου.

Πάει για µείωση το όριο 30% των e-αποδείξεων για αφορολόγητο

Στο µεταξύ, η προθεσµία για τη συγκέντρωση των e-αποδείξεων µε αφορολόγητο όριο το 30% του εισοδήµατος που απαιτεί η ΑΑ∆Ε από φορολογούµενους αγρότες, µισθωτούς και συνταξιούχους, έληξε την Πέµπτη 31 ∆εκεµβρίου. Στο υπουργείο Οικονοµικών παρακολουθούν την πορεία των ηλεκτρονικών συναλλαγών και αποτιµούν τις επιπτώσεις της πανδηµίας στην κατανάλωση και στα εισοδήµατα.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, οι αποφάσεις για διορθώσεις αναµένεται να οριστικοποιηθούν µέχρι τα τέλη Ιανουαρίου όταν το οικονοµικό επιτελείο θα έχει στη διάθεσή του ολοκληρωµένα στοιχεία για την πορεία των ηλεκτρονικών συναλλαγών της κατανάλωσης, λαµβάνοντας υποψη και τα δύο lockdown που ναι µεν έχουν αυξήσει σηµαντικά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, όχι όµως και τις αγορές. Ως εκ τούτου τα ενδεχόµενα σενάρια προβλέπουν:

Οριζόντια µείωση του ποσοστού από 30% σε 20% για όλους, µε διατήρηση του πέναλτι 22% στην διαφορά µεταξύ των αποδείξεων που συγκεντρώθηκαν και αυτών που υπολείπονται.

Να διατηρηθεί το ποσοστό 30%, αλλά να µη επιβληθεί πρόστιµο.

Να εξαιρεθούν συγκεκριµένες οµάδες του πληθυσµού από την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων ή να διευρυνθούν οι υπάρχουσες απαλλαγές.

Αίτηµα για προαιρετικό έτος 2021 για ηλεκτρονικά βιβλία στο myData

Προαιρετική τήρηση ηλεκτρονικών βιβλίων για αγρότες και άλλους επιχειρηµατίες για το 2021 ζητά το Οικονοµικό Επιµελητήριο Ελλάδας. Με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Οικονοµικών, ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας, ζητά επίσης να προβλεφθούν ισχυρά κίνητρα για όσες επιχειρήσεις επιλέξουν την προαιρετική ψηφιακή διαβίβαση των παραστατικών στο myDATA το 2021.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.