Επιχειρήθηκε μία ακόμη προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα στα ζητούμενα Θεσμών και κυβέρνησης, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, ενώ το θέμα θα συζητηθεί ξανά αύριο Τετάρτη, σε επίπεδο επικεφαλής. Οι Θεσμοί παραμένουν αμετακίνητοι στην άρνησή τους να δώσουν νέα παράταση στον νόμο 4605/2019 και η κυβέρνηση επιχειρεί να κάμψει τις ενστάσεις, προσαρμόζοντας το αίτημα για παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας στις συνθήκες που δημιουργεί η κρίση του κορονοϊού.

Οι Θεσμοί ζήτησαν χθες να τους δοθούν στοιχεία από τις τράπεζες για τον αριθμό των κορονοϊόπληκτων, καθώς και στοιχεία για τις οφειλές τους στις τράπεζες.

Η χορήγηση των στοιχείων αυτών είναι, ωστόσο, προφανές ότι δεν μπορεί να γίνει στο ασφυκτικό χρονικό διάστημα των τριών εικοσιτετραώρων που απομένουν μέχρι την εκπνοή του νόμου 4605/2019. Φυσικά τα στοιχεία που ζητούνται θα δοθούν από τις τράπεζες, αλλά θα είναι προς χρήση από τους Θεσμούς όταν πια θα ψηφίζεται ο νέος πτωχευτικός νόμος, όπως αναμένεται τον Ιούνιο.

Επομένως, το ζητούμενο των στοιχείων από τους Θεσμούς δεν συνδέεται με την τελική λύση που πρέπει να δοθεί μέχρι την Πέμπτη για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας περιέγραψε τα τέσσερα χαρακτηριστικά που θα έχει το νέο σχήμα προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.

Όπως είπε, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξουν ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, προσθέτοντας πως το πλαίσιο που θα ανακοινωθεί θα έχει χαρακτηριστικά κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και διατήρησης της κουλτούρας πληρωμών στη χώρα.

Ο υπουργός Οικονομικών απηύθυνε έκκληση στους πολίτες, όπως δείχνουν υπευθυνότητα στην καθημερινότητά τους, στην καταβολή των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων, να διατηρήσουν και την κουλτούρα πληρωμών.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ LIVE

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.