Πορεία για ειρήνη και αδελφοσύνη από τις θρησκείες στο Ελμπασάν Αλβανίας. Του π. Ηλία Μάκου. Μήνυμα ειρήνης και αδελφοσύνης προς λαό και πολιτικούς έστειλαν οι θρησκείες της Αλβανίας σε κοινή πορεία στο Ελμπασάν, που οργάνωσε το Κέντρο Διαθρησκευτικής Συνεργασίας της περιοχής.

Στην εκδήλωση, που έγινε σύμφωνα με τους κανόνες τήρησης των προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού και στην οποία συμμετείχε με εκπροσώπους της και η Ορθόδοξη Εκκλησία, κεντρικό σύνθημα ήταν:

Αδελφοσύνη, η αρετή που μας καλεί για κοινωνική και εθνική συνεργασία.

Ειδικά μπροστά στις δύσκολες καταστάσεις από την πανδημία του κορωνοϊού.

Μάλιστα κλήθηκαν οι πολιτικοί να ακολουθήσουν το παράδειγμα των θρησκευτικών κοινοτήτων και να θυμηθούν ότι οι άνθρωποι είμαστε αδέλφια, αποφεύγοντας μίση και «πολεμική» ρητορική.

Πρόκειται για ένα δείγμα αρμονικής συνύπαρξης, η οποία είναι απαραίτητη στους καιρούς μας.

Φυσικά και τα θρησκεύματα έχουν διαφορετική ταυτότητα και διαφορετική λατρεία το ένα με το άλλο, αλλά δεν πρέπει να λειτουργούν διχαστικά.

Το μήνυμα της συνδιαλλαγής και της καταλλαγής στην κοινωνία της Αλβανίας υπηρετεί και προωθεί με συνέπεια ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, έχοντας ως στόχο την ενότητα και την πρόοδο του λαού.

Είναι θετικό το γεγονός ότι τα θρησκεύματα στην Αλβανία εργάζονται για ζητήματα κοινωνικής ειρήνης, κάτι, που έχει θετικό αντίκτυπο στους πολίτες.

Επιπλέον καλλιεργείται η αλληλοκατανόηση, μέσα από την οποία μπορεί να σμιλευτούν και να εδραιωθούν η ειρήνη και η αγάπη, κόντρα στη μισαλλοδοξία και στο φανατισμό.

Είναι χρέος η προώθηση της αδελφοσύνης μεταξύ των ανθρώπων και η καταπολέμηση των αδικιών, με πνευματικές πάντοτε προϋποθέσεις, ώστε να μην υπάρχουν εκτροπές, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι δυνατό να εκδηλωθούν ακόμη και με τρόπο βίαιο.

Πορεία για ειρήνη και αδελφοσύνη από τις θρησκείες στο Ελμπασάν Αλβανίας

Πορεία για ειρήνη και αδελφοσύνη από τις θρησκείες στο Ελμπασάν

Πορεία για ειρήνη και αδελφοσύνη από τις θρησκείες στην Αλβανίας

Πορεία για ειρήνη και αδελφοσύνη από τις θρησκείες Αλβανία

Πορεία για ειρήνη και αδελφοσύνη από τις θρησκείες

Ειρήνη και αδελφοσύνη θρησκείες

Ειρήνη και αδελφοσύνη θρησκείες Αλβανία

π Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.