ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ: Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη εορτή της μνήμης του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, πολιούχου των Αθηνών.

Κολωνάκι ΤΩΡΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους πιστών άρχισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη εορτή της μνήμης του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, πολιούχου των Αθηνών στον Ιερό Ναό στο Κολωνάκι.

Αυτήν την ώρα, απόγευμα Παρασκευής 2 Οκτωβρίου 2020, τελείται Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός .

ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ: Ο Άγιος Διονύσιος καταγόταν από την πόλη των Αθηνών

Έζησε και μαρτύρησε τα χρόνια που αυτοκράτορας ήταν ο Δομετιανός. Διακρίθηκε για τη φιλοσοφική του κατάρτιση κα τη βαθιά του καλλιέργεια.

Άγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης-3 Οκτωβρίου: Αρχικά ήταν ειδωλολάτρης και μέλος της Βουλής του Αρείου Πάγου. Το κήρυγμα όμως του Αποστόλου Παύλου άγγιξε την παιδευμένη και ευαίσθητη ψυχή του και βαπτίσθηκε.

Αργότερα διαδέχθηκε στον επισκοπικό θρόνο των Αθηνών τον ευσεβή Ιερόθεο. Επιβραβεύθηκε από το θεό για τη χριστιανική του δράση με το χάρισμα να επιτελεί θαύματα.

Περιόδευσε σε πολλά μέρη της Δύσης, όπου κήρυξε τον ευαγγελικό λόγο και ερμήνευσε τις ιερές γραφές. Όταν έφθασε στο Παρίσι συνελήφθη και αργότερα αποκεφαλίσθηκε.

Η συνέχεια στο άρθρο Άγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης-3 Οκτωβρίου: Η Αθήνα γιορτάζει τον πολιούχο της

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-3)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.