Στο μεταξύ, στην Πέλλα μεταβαίνει εσπευσμένα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου ώστε να συμμετάσχει σε σύσκεψη τη διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 16.00, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζή, των δημάρχων της περιοχής καθώς και εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 411 νεά κρούσματα, ενώ αισθητή αύξηση παρουσίασε και ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ που ανήλθαν σε 89 από 78 που ήταν την Τετάρτη. Καταγράφηκαν επίσης δύο ακόμη θάνατοι.

Αναστέλλεται η λειτουργία εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας, νομού Πέλλας, λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου έπειτα από εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προσταστασίας στην κονσερβοποιία έχουν εντοπιστεί 114 κρούσματα και η αναστολή λειτουργίας ισχύει για 10 ημέρες από σήμερα, 02-10-2020 και ώρα 12.00, έως τις 11-10-2020 και ώρα 12.00.

Επίσης για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, η αναστολή ισχύει για το σύνολο των δραστηριοτήτων της κονσερβοποιίας, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, η συγκεκριμένη κονσερβοποιία είχε αποτελέσει ξανά εστία κρουσμάτων στα τέλη Αυγούστου οπότε και είχαν καταγραφεί περίπου δέκαν κρούσματα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.