Ιερά Μητρόπολη Ταμασού: 2ο ετήσιο Ιερό Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής. Την Κυριακή μετά την εορτή των Θεοφανείων, 10 Ιανουαρίου 2021, τελέστηκε το 2ο ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά.

Της Θείας Λειτουργίας προέστει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεώς του.

Προ του Μνημοσύνου, ο Ταμασού Ησαΐας ανέγνωσε ευχή διά την κατάπαυση της πανδημίας του κορωνοϊού που πλήττει την ανθρωπότητα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε το 2ο ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου.

Στην σύντομη ομιλία του, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στις αρετές που αναφέρει ο Απόστολος Παύλος στην προς Γαλάτα επιστολή «αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότης, αγαθωσύνη, πίστις, πραότης, εγκράτεια», οι οποίες απηχούν στο πρόσωπο του μακαριστού Μητροπολίτου Παύλου.

Ο Πανιερώτατος ανέφερε το εξης:

Είχα το προνόμιο, πριν την αιφνίδια κοίμησή του, να γνωρίσω προσωπικά και να ωφεληθώ από την οσία ζωή και ποιμαντορία του.

Συνέχισε ο Πανιερώτατος στην ομιλία του λέγοντας ως θεολόγος, συγγραφέας, αρθρογράφος και ιεροκήρυκας, υπήρξε σταθερός και ειλικρινής στις αρχές του, χωρίς συμβιβασμούς και ωραιοποιήσεις. Υπήρξε αυστηρός με την αδικία, την απιστία και την αμαρτία σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του, γεγονός που του δημιουργούσε πολλές φορές προβλήματα.

Τέλος, ανέφερε ότι ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος ήταν ένας Επίσκοπος αγάπης και θυσίας. Θα βρίσκεται πάντα στις καρδιές μας, ως ένας πνευματικός βηματοδότης ποιμαντικού ήθους. Ας είναι αιωνία αυτού η μνήμη.

Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σιατίστης Παύλου

2ο ετήσιο Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου

2ο ετήσιο Ιερό Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου

2ο ετήσιο Ιερό Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σιατίστης Παύλου

2ο ετήσιο Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σιατίστης Παύλου

2ο Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου

Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σιατίστης

Μνημόσυνο Σιατίστης Παύλου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.