Σήμερα εορτή του Αγίου Επιφανίου εορτάζει ο Πνευματικός Καθοδηγητής του Ορθόδοξου Πνευματικού Κέντρου Λεμεσού Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος (Ευθυβούλου).

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1942. Άρχισε την Ακαδημαϊκή του καριέρα με σπουδές στο Πολυτεχνείο του Λονδίνου, στον κλάδο της Μηχανολογίας – Μηχανικής. Στη συνέχεια όμως μέσα από την πολυσχιδή του δράση στην Παροικία και την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και με κορύφωση των πνευματικών του αναζητήσεων το θεοσημείο – συναπάντημα και γνωριμία του με τον μετέπειτα γέροντά του και Πνευματικό Καθοδηγητή, Ηγούμενο της Μονής του Τιμίου Προδρόμου του Έσσεξ, Γέροντα Σωφρόνιο, ο πάτερ Επιφάνιος με ιερή και έκδημη συμβουλία σπούδασε Θεολογία στο Θεολογικό Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου στο Παρίσι. Στη συνέχεια ανακηρύχτηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Σορβώνης στη Βυζαντινή Ιστορία και Πατερική Θεολογία. Κάνοντας παράλληλες σπουδές στην Κοινωνιολογία, Βυζαντινολογία, Ρωμαϊκό και Βυζαντινό Δίκαιο, Ιστορία της Τέχνης, Βιβλιοθηκονομία, Ψυχοβιολογία, Ψυχογενετική, Παιδαγωγικά και άλλα.

Μετά την επιστροφή του στην Κύπρο το 1974, διετέλεσε για 4 περίπου χρόνια ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Πάφου και ακολούθως επέστρεψε στη Λεμεσό, όπου:

Ίδρυσε το Ορθόδοξο Πνευματικό Κέντρο Λεμεσού, με πλούσια πνευματική, συγγραφική και εκδοτική δράση. Επιδίωξη είναι να δημιουργηθούν οάσεις πνευματικής τροφοδοσίας και Ορθοδόξου φρονηματισμού όπως η καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης, διαπροσωπικής κοινωνίας και αλληλοπεριχώρησης, γεφυρώνοντας τα μεγάλα κενά αγάπησης και απόστασης, που αλλοτριώνουν τον άνθρωπο και τον κόσμο του από τις πνευματικές μας καταβολές, την Παράδοση, τις ρίζες μας, το Λόγο της ύπαρξης και το Ορθόδοξο Θεανδρικό ήθος του είναι μας.

Εδώ και 25 χρόνια είναι ο εφημέριος στο παρεκκλήσιον του Αγίου Φανουρίου, στη Λαϊκή Λευκοθέα στη Λεμεσό και Πνευματικός καθοδηγητής χιλιάδων ανθρώπων. Αναπαλαίωσε και επέκτεινε την Ιερά Μονή της Παναγίας της Αμασγούς και των Μετοχίων της (Αγίου Ιωάννου Μοναγρίτου, Αγίου Σεργίου και Βάκχου, Αγίου Χρήστου του Κηπουρού, Αγίας Μαρίνας Καντού και Ζωοδόχου Πηγής).

Είναι ο εμπνευστής, ο ιδρυτής και Πνευματικός Καθοδηγητής του «Κρυφού Σχολειού», που αρχικά λειτούργησε ως Νηπιαγωγείο και Προδημοτική εδώ και 25 χρόνια και στη συνέχεια ως Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο χαράζοντας καινούρια πορεία πλεύσης στα εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου μας. https://kryfoscholio.ac.cy/

Δημιούργησε βιβλιοθήκη, κέντρο έρευνας και μελετών με σπάνια βιβλία.

Δημιούργησε το Βιβλιοπωλείο «ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ» το οποίο διαθέτει χιλιάδες τόμους των πατερικών και άλλων εκδόσεων, εκκλησιαστικά είδη, εικόνες, χειροτεχνήματα και πολλά άλλα. Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος είναι συγγραφές πολλών βιβλίων τα οποία διατίθονται μέσω του Βιβλιοπωλείου E-shop https://vizantio.com/

Ευχόμαστε εκ μέσης καρδίας Χρόνια Ευλογημένα στον Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο. Ο Θεός και ο Άγιος Επιφάνιος να τον δυναμώνουν να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του.
Εις πολλά Έτη!!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.