Σε εξέλιξη βρίσκονται μια σειρά σεισμών στην περιοχή της πόλης των Σκοπίων, ο πιο πρόσφατος ήταν 3,7 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, μετά τα χθεσινά 5,3 Ρίχτερ, που έφερε πάλι τους πολίτες στους δρόμους και στα πάρκα.

Οι πολίτες που δεν πήγαν στα σπίτια και στις δουλειές τους μετά από τον ισχυρό σεισμό των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, χθες, αναγκάσθηκαν να διανυκτερεύσουν σε πάρκα και σκηνές αλλά και στα αυτοκίνητά τους.

Τα μαθήματα στα σχολεία ματαιώθηκαν. Πληροφορίες από το Σεισμολογικό Παρατηρητήριο της πόλης των Σκοπίων αναφέρουν ότι από χθες το πρωί έγιναν 100 μετασεισμοί από τους οποίους μόνο οι 15 έγιναν αισθητοί στον κόσμο.

Ορισμένοι από τους σεισμούς έχουν γίνει αισθητοί και σε γειτονικές χώρες. Σύμφωνα, με τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης, στο νοσοκομείο των Σκοπίων εισήχθησαν περίπου 50 άτομα που τραυματίσθηκαν βρισκόμενοι σε πανικό από το σεισμό. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες τραυματίσθηκαν στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν πανικόβλητοι τις οικίες τους πηδώντας από τους εξώστες στο δρόμο ή από αντικείμενα που έπεφταν στους δρόμους.

Το 1963, ισχυρός σεισμός που έπληξε την πόλη των Σκοπίων, είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσουν εκατοντάδες σπίτια και να σκοτωθούν περίπου 1.000 κάτοικοι.

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.